Lojistik devi deniz sigortaları için Blockchain’i kullanacak
Lojistik devi deniz sigortaları için Blockchain’i kullanacak

Lojistik devi deniz sigortaları için Blockchain’i kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Taşımacılık ve lojistik devi şirketi AP Moller-Maersk (Maersk) deniz sigortası için Blockchain platformu Insurwave’i kullanmaya başladı.

Lojistik devi deniz sigortaları için Blockchain’i kullanıyor

EY ve Guardtime tarafından geliştirilen Insurwave, Microsoft Azure bulut platformunda dağıtık defter teknolojisini (DLT) kullanıyor ve global sigorta standartlarını takip ediyor. Mayıs başında Microsoft Azure, Blockchain uygulama oluşturma hizmeti olan Azure Blockchain Workbench’in piyasaya sürüldüğünü duyurdu. İlk yılda, Maersk 1.000 gemiyi yönetmek ve 500.000’den fazla dijital defter işlemlerini desteklemek için Insurwave’ı kullanacak. Maersk’deki risk ve sigorta sorumlusu Lars Henneberg, deniz sigortasının şirket için önemli kaynağa mal olduğunu belirterek açıklamalarına şunları ekledi:

Bu işlemleri, Microsoft Azure ağına taşımak, elle yapılan işlemleri otomatikleştirmemize yardımcı oluyor. Ayrıca deniz sigortası ticaretinde kullandığımız bir dizi verimsizliği ve sürtünme maliyetini azaltmamıza da yardımcı oluyor.

Insurwave Blockchain platformunu çok sayıda şirket kullanıyor

Insurwave Blockchain platformu şimdi Willis Towers Watson, XL Catlin ve MS Amlin ve Maersk tarafından ticari olarak kullanılıyor. EY, Guardtime ve Microsoft, platformu deniz kargo, küresel lojistik ve gelecekte havacılık ve enerji sektörlerini kapsayacak şekilde genişletmeyi planlıyor. Blockchain teknolojisi geçmişte de sigorta endüstrisinde kullanılıyordu. Mart ayının sonunda çeşitli küresel sigorta şirketleri Zürih’te bir Blockchain girişimi başlattı. Nisan ayında, ise uluslararası sigorta şirketi Marsh, IBM ortaklığı ile sigorta kanıtı için ticari bir Blockchain çözümü açıkladı.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin