Litecoin'in yaratıcısı, Dogecoin ve Elon Musk'ı övdü!

Litecoin’in yaratıcısı, Dogecoin ve Elon Musk’ı övdü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yakın tarihli bir Bloomberg röportajı sırasında Litecoin yaratıcısı Charlie Lee, Dogecoin’in “harika” ve “oldukça eğlenceli” olduğunu söyledi.

En büyük meme kripto para birimi olan Dogecoin’in birçok insanı kripto alanına getirmeye hazır olduğunu iddia ediyor. Lee ayrıca, Milyarder Elon Musk‘ı kripto para birimlerini “ana bir konu” haline getirdiği için övdü.

Dogecoin’in yükselişi

Dogecoin, Aralık 2013’te artık kullanılmayan “Lucky Coin” adlı Litecoin çatalının bir çatalı olarak piyasaya sürüldü. Dogecoin, önemli bir popülerlik düzeyi kazandı, ancak ana akım haline gelmesi 2021 yılında gerçekleşti.

2018’in başlarında büyük çöküşün eşiğinde Litecoin varlığını satması nedeniyle içeriden öğrenenlerin ağır eleştirisiyle karşı karşıya kalan Lee, Bitcoin’in şu anda en büyük holdingi olduğunu söylüyor. Kendi fikrine yatırım yapmayı reddediyor çünkü kripto paranın fiyatını nasıl etkileyeceğinden endişe etmeden projenin teknik yönlerine odaklanmak istiyor.

Gizlilik odaklı Litecoin

En eski altcoinlerden biri olan Litecoin, 2011 yılında ortaya çıkan Bitcoin blok zincirinin bir çatalıdır.

Kripto para, ilk olarak 2019’da duyurulan çok heyecanlı Mimblewimble yükseltmesini başlattıktan kısa süre sonra manşetlere girdi. Adını Harry Potter evreninden gelen bir dil bağlama büyüsünden alan altcoin, kullanıcıların işlem bilgilerini gizleyerek finansal gizliliklerini geliştirmelerine olanak tanıyor.

Lee, her işlemin tutarı yalnızca gönderen ve alıcı tarafından görüleceğinden, insanların gizlilik sorunları hakkında endişelenmeden para harcayabileceklerini söylüyor.

Litecoin, piyasa değerine göre 22. en büyük kripto para birimi olmaya devam ediyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin