Litecoin’in (LTC) menkul kıymet olmadığı tescillendi
Litecoin’in (LTC) menkul kıymet olmadığı tescillendi

Litecoin’in (LTC) menkul kıymet olmadığı tescillendi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Litecoin bir menkul kıymet değildir. Bu, kripto ile ilgili şirketlerin mevcut ABD federal menkul kıymetler yasalarına uyup uymadığını anlamalarına yardımcı olmak için kurulan Crypto Rating Council (Kripto Derecelendirme Konseyi)’in görüşüdür.

Litecoin menkul kıymet değil

Kripto para birimi pazar alanı daha iyi düzenlemeye doğru ilerliyor. Kripto Derecelendirme Konseyi olarak adlandırılan şirket, artık belirli kripto para birimlerinin menkul kıymetler olarak değerlendirilip değerlendirilmediğini anlamamıza yardımcı olacak. Girişimin kurucu üyeleri arasında Anchorage, Bittrex, Circle, Coinbase, DRW Cumberland, Genesis, Grayscale Investments ve Kraken sayılabilir.

Bu şirketler, bir kripto tokenlerinin doğru yasal karakterizasyonunun bir işletmenin nasıl çalıştığı üzerinde anlamlı bir etkisi olabileceğini göz önünde bulundurarak bu girişim üzerinde çalışmaya karar verdiler. Örneğin, bir token ABD federal menkul kıymetler yasaları uyarınca bir menkul kıymet ise, firmanın tescil lisansını ve işletme yükümlülüklerini etkileyecektir. Bu konuda yapılan resmi basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yararlı bir rehber sunsa da, verilen herhangi bir kripto varlığının bir menkul kıymet olup olmadığı, nihayetinde bilgili teknik ve menkul kıymetler hukuk uzmanları tarafından gerçeğe dayalı bir analiz gerektiriyor.

Kripto paralar 1 ila 5 arasında puan alarak değerlendirildi

Derecelendirme, 1 ile 5 arasında değişen bir puanla çalışır. 1 puanı, Konsey’in analizinin varlığın geleneksel olarak düzenlenmiş menkul kıymetlerle tutarlı az veya hiç özelliği olmadığını öne sürdüğü anlamına gelir. Bu mevcut durumda Litecoin, Bitcoin (BTC), Monero (XMR) ve Dai’ye verilmiş puandır.

5 puan ise, konseyin belirli bir varlığın menkul kıymetle tutarlı birçok özelliğe sahip olduğunu düşündüğü anlamına gelir. Litecoin’in kurucusu Charlie Lee, Twitter’da, çoğu analistin Litecoin’in bir menkul kıymet olmadığı hakkında görüş bildirmesine rağmen, Kripto Derecelendirme Kurulunun konuyla ilgili hemfikir olduğunu görmenin iyi olduğunu belirtti.

Menkul kıymet olarak kabul edilme ihtimali yüksek olan kripto para birimleri arasında ise, Maker (MKR), Polymath (POLY) ve XRP yer alıyor. Derecelendirmelerin zaman içinde değişebileceğini belirtmekte fayda var. Konsey ayrıca belirli dijital para birimleriyle ilgili ek bilgi veya açıklamaları paylaşmak istediklerinde varlık sahiplerinden geri bildirim almaya açık.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin