Litecoin öldü mü? Charlie Lee açıkladı
Litecoin öldü mü? Charlie Lee açıkladı

Litecoin öldü mü? Kurucu Charlie Lee’den önemli açıklama

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Litecoin (LTC) topluluğu, özellikle son iki aydır projenin öldüğü yönündeki söylentilerle çalkalanıyor. Bitcoin milyoneri Erik Finman da Aralık ayında Litecoin için “neredeyse ölü” sözünü kullanmaktan çekinmemişti.

Litecoin gerçekten öldü mü?

Litecoin’in öldüğüne yönelik bu çalkantıların kaynağı, iddiaya göre altcoin’in geliştirme alanındaki ciddi eksiklikler. Hemen her kripto paranın fiyatında bir canlanma olmasına rağmen, 2019 yılında LTC’nin ana GitHub reposunda çok az faaliyet kaydedildi.

Ayrıca pek çok kez gizlilik uygulamalarından söz edildi ancak somut hiçbir gelişme olmadı. Bu durum, Litecoin ve ekip üyeleri için nefret dolu bir saldırı ile sonuçlandı.

Reddit’te bir kullanıcı, Litecoin yöneticileri ve geliştiricilerinin aktif olarak çalışmadığını ve projenin hiçbir gelişim göstermediğini iddia etti. Bu sözler kısa sürede Reddit’in kripto para sayfalarında en üst sıralara taşındı.

Charlie Lee: “Hep yaptığımız bir uygulama ilk kez garipsendi.”

Litecoin Vakfı üyeleri, tüm bu kargaşadan tabii ki hoşnut değil.

Projenin kurucusu Charlie Lee, yaşanan son olaylar ve ithamlar hakkında 16 bölümlük bir tweet dizisi paylaştı. Lee, kötü ithamların tamamına karşı çıktı.

Eski Coinbase yöneticisi ve Google çalışanı Lee, Litecoin geliştiricilerinin iş başında olduğunu belirtti. Lee, Litecoin’in kod tabanının Bitcoin’e çok benzemesi nedeniyle (ki bu bir tesadüf değil, bir karar) GitHub’ın diğer projelerde olduğu gibi Litecoin deposundaki değişiklikleri kaydetmediğini de belirtti.

Lee’nin sözlerinden bazı satır başları şu şekilde:

2019 yılının Mayıs ayında yapılan çalışmalar aslında 2018’de yapılan taahhütler olarak kayıt altına alınıyor. Bu yıl yapılan taahhütler henüz eksik. Özellikle bir “kopuk yapı” oluşmasını önlemek için doğrudan bir reponun ana şubesinde çalışmak yaygın bir geliştirici uygulaması değildir. Litecoin bu geliştirme yöntemini yıllardır kullanıyor.

“Bizi pek çok proje destekliyor.”

Sözlerine LTC’yi destekleyen projelere değinerek devam eden Lee, birçoğunun Litecoin’i resmi kripto para birimi olarak kullandığını ifade etti.

Lee:

Litecoin Vakfı, gizlilik çözümlerinin geliştirilmesi konusunda MimbleWimble ve Confidental Transactions gibi başka projelerce destekleniyor. Ayrıca pek çok proje, Litecoin’i resmi kripto para birimi veya ödeme yöntemi olarak kabul ediyor. Bunlar arasında Whole Foods, Nordstrom, Flexa ve NFL takımı Miami Dolphins yer alıyor.

Söylentileri bastırmak isteyen Lee, geliştirme konusuna odaklanmaya başlayacağını ve toplumu her zamankinden daha güncel tutacağını belirterek sözlerini noktaladı.

dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin