Litecoin madencilik zorluğu arttı! Yatırımcılar bu seviyelere dikkat etmeli
Litecoin madencilik zorluğu arttı! Yatırımcılar bu seviyelere dikkat etmeli

Litecoin madencilik zorluğu arttı! Yatırımcılar bu seviyelere dikkat etmeli

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Litecoin’in (LTC) madencilik zorluğu 4 Kasım tarihinde yeni bir zirveye ulaştı. CoinMarketCap’te yayınlanan bir Litecoin Foundation gönderisine göre, madencilik zorluğu 18 milyon hash’in hemen altında zirve yaptı.

Madenciler, ağın madencilik algoritması tarafından belirlenen hedeften daha az olanı bulmak için rastgele karmalar üreterek rekabet eder. Bu yarışı kazananlar, Litecoin blok zincirine yeni bir blok ekledikleri için ödüllendirilir.

Madencilik zorluğu bildirildi

2011 yılında piyasaya sürüldüğü sırada, madenciler bir bloğu başarıyla çıkardıklarında 50 LTC ile ödüllendirildi. Litecoin madencilik prosedürü hakkında ilginç olan şey, bu ödülün her 840.000 blokta bir yarıya inmesiydi. Bu her dört yılda bir oluyordu.

Şu anda madenciler 12,5 LTC alıyor ve bir sonraki yarılanma 2023’te gerçekleştiğinde bu ödül 6,25 LTC’ye düşecek.

ETH birleşmesinden sonra Litecoin yükselişte

Yazım sırasında LTC, 70,20 dolardan işlem görüyor ve 5 milyar doları aşan piyasa değeriyle kripto paralar arasında 19.sırada yer alıyor. Santiment’e göre, LTC Haziran ortasından bu yana iyi bir yükseliş momentumu yakaladı. Ayrıca, 1.000’den fazla LTC’ye sahip adreslerin miktarı önemli bir artışa tanık oldu.

LTC/BTC ticaret çifti de 12 Haziran’ın en düşük seviyesinden bu yana %51’in üzerinde bir artışa tanık oldu. Ayrıca 27 Mayıs’tan bu yana 314 yeni balina adresi oluşturuldu.

Litecoin‘in madencilik topluluğu için çekici kalmasının önemli bir nedeni, Ethereum’un bir PoW’dan PoS’a geçişi olabilir. ETH’nin geçişi, madencileri Litecoin gibi kripto para birimlerine daha fazla odaklanmaya çağırdı. Gittikçe daha fazla kripto para birimi PoS’a doğru hareket ettikçe, Litecoin’e doğru daha büyük bir madenci hareketi bekleniyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin