litecoin (LTC)
Litecoin (LTC), yelken açıyor! Yeni Bitcoin olabilecek mi?

Litecoin (LTC), yelken açıyor! Yeni Bitcoin olabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Litecoin (LTC), piyasada Bitcoin’e alternatif olan en iyi coin olarak biliniyor. Bitcoin’den sadece birkaç yıl sonra piyasaya sürülen kripto para, piyasaya girişi ile birlikte öncü kripto paralara benzer konuma ulaştı. Ancak Litecoin günümüz kripto yatırımcıları, kullanıcıları ve traderlarına uyan bazı farklı özellikler sunuyor. Litecoin, hızla büyüyor ve Bitcoin’deki boşluğu kapatmış görünüyor. Kripto piyasasında yaşanan son büyük düşüşte ise Litecoin fiyatı 122,7 dolarlara kadar geriledi. Bu büyük düzeltme sonrası fiyatı oldukça ucuzlayan coin, piyasadaki yatırımcılara bir alım fırsatı sunuyor gibi gözüküyor. Bu, alım fırsatı ise piyasa yorumcuları tarafından birkaç sebebe bağlanıyor. Bu sebepleri ise sizler için derledik.

Daha yeni ve daha iyi bir Bitcoin

Çoğu insanın Bitcoin yatırımcılarının hikayelerinden dolayı altcoinlere yatırım yapması bilinen bir gerçektir. Onlar gibi, bugünkü yatırımcıların çoğu da ucuz coin alıp, milyoner olmak istiyorlar. LTC, ise bunu gerçekleştirme potansiyeline en yakın coinlerden biri olarak görülüyor. Litecoin, bir iş kanıtı (proof-of-work) algoritması kullanır. Ancak ASIC’ye dayanıklıdır. Ayrıca hem CPU hem de GPU madencilerine izin verir. Bitcoin’den daha hızlı ve ölçeklenebilirdir. Aynı zamanda LTC network, Bitcoin kadar güvenlidir. LTC yaklaşık 300 $ ‘dan 100 $’ a kadar düştü. Ancak istikrarlı olduğu için hala diğerlerinden daha iyi bir pozisyonda olduğu kabul ediliyor. Son fiyat hareketlerine bakıldığında ise yukarı doğru ivmelendiği görülebilir. Uzman görüşleri ise bu durumun Litecoin’i satın alıp tutma zamanı olduğu yönünde.

Abra uygulaması akıllı sözleşmeler için Litecoin ağını kullanıyor

Abra, kullanıcıların fiat-kripto, kripto-fiat ve kripto-kripto çiftleri ticareti yapmasına izin veren bir uygulamadır. Abra’da 20 kripto para ve 50 fiat para birimine erişim sağlanabiliyor. Bununla birlikte, Abra’da işlem yapabilmek için ilk olarak Litecoin satın alınmalıdır. Abra’nın alım satım işlemlerinde akıllı sözleşmeler kullandığı biliniyor. Bu akıllı sözleşmeler için ise Litecoin ağı kullanılıyor. Bu karar, Litecoin işlemlerinin daha hızlı ve daha ölçeklenebilir olduğu ve Litecoin ağının BTC’den çok daha güvenli olduğu düşünüldüğü için alınmıştır.

Litecoin Core’un piyasaya sürülmesi

Litecoin’in, son zamanlarda piyasada yaşanan düşüş sırasında diğer birçok altcoin kadar düşmemesinin nedeni, Litecoin Core’un piyasaya sürülmesiydi. Ağ, kullanıcıların Litecoin’e inanmaya devam etmesini ve coinin fiyatının 100 doların üzerinde kalmasını sağlamıştır. Bu, Litecoin’in bir kripto para birimi olarak istikrarlılığının önemli bir göstergesidir.

Gemini Kripto borsası artık Litecoin (LTC) ‘i listeliyor

Winklevoss kardeşlerin sahibi olduğu Gemini kripto borsası, dünyanın en popüler kripto borsalarından biridir. Ayrıca milyonlarca kullanıcı ve traderın günlük olarak işlem yaptığı bir platformdur. Borsa artık portalda da Litecoin’i de listeliyor ve kullanıcıların kripto para biriminde istedikleri zaman ve istedikleri gibi işlem yapabilmelerini sağlıyor. Bu, daha fazla kullanıcının kripto para birimiyle yakın iletişim kurmasını sağladığı için, Litecoin’in yolculuğunda önemli bir adımdır. Gemini kripto borsası, büyük bir kullanıcı havuzuna sahiptir ve Litecoin’de işlem sayısını artıracaktır. İşlem hacmi artışı ise fiyatına olumlu katkı sağlayabilecektir.

Litecoin (LTC) zaten kripto para birimleri listesinde beşinci sırada yer almaktadır. Yeni bir kripto para birimi olmayan Litecoin, kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap vermek ve geçmişinde ortaya çıkan sorunları çözmek için kendini sürekli olarak geliştiriyor. Bu tutum, Litecoin’in başarılı ve popüler görüntüsünü oluşturmak açısından oldukça önemlidir.

Bu yıl Litecoin, tüm altcoinler gibi bir düşüşe maruz kaldı. Ancak fiyat düşüşü, diğer altcoinlere göre daha sınırlıydı ve fiyat iyileşmesi de daha hızlı gerçekleşti. Litecoin’de izlenen bu fiyat hareketi,  ne kadar kararlı olduğunun diğer bir işareti olarak kabul ediliyor. Kripto paranın kararlı fiyat hareketine, artan ortaklıkların, hızlı işlemlerin ve ölçeklenebilir yapısının eklenmesi, piyasanın öncü kripto parası olmak için hazır bir kripto para görünümü veriyor. Uzmanlar ise, tüm bu olumlu yönleri değerlendirildiğinde, kripto para birimleri arasında Litecoin’i gelecek için iyi bir yatırım fırsatı olarak görüyorlar.

cryptorecorder

 

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve  Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin