Litecoin (LTC)
Son Litecoin haberleri: Toplam LTC'nin yüzde 71,5'i çıkarılmış durumda

Yeni başlayanlar için Litecoin

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Litecoin, 2009 yılında Bitcoin (BTC) ile çıkarılan ilk ICO’lardan biridir. Bitcoin’in küçük kardeşi olarak bilinen LTC, Blockchain teknolojisi fikrini benimsemek ve Bitcoin’in adımlarını takip ederek BTC’nin temelini atmadığı her şeyi sunma fikriyle ortaya çıktı.

Litecoin yedi yıldan fazla bir süredir piyasada ve LTC en iyi beşinci para birimi olarak saygın bir sıralamaya yerleşti.

LTC 7 sıra aşağı düşmesine rağmen listede, hala ilk 10 kripto para birimi arasında yer alıyor. Litecoin Vakfı kurucu Charlie Lee, Litecoin’in bir şekilde piyasada tutunabilmesi için çalışıyor.

Litecoin (LTC) nedir?

Litecoin 2011 yılında tekrar oluşturuldu ve piyasadaki en eski ve en iyi kripto paralardan biri oldu. Bununla birlikte Litecoin’in, BTC’ye daha iyi bir alternatif oluşturmak için yenilikler uygulamaya çalışırken bir yandan da Bitcoin’in bize sunduğu tüm harika şeyleri korumak için tasarlandığı söyleniyor.

Bitcoin ve Litecoin, farklı protokoller ve algoritmalar kullanmaktan başlayarak birçok yönden birbirinden ayrışıyor. Örneğin Bitcoin için yeni bir Block oluşturma eylemi 10 dakika sürerken Litecoin’de bu rakam 2,5 dakika kadar sürüyor.

Litecoin’in geleceği

Son zamanlardaki gelişmeler ışığında Litecoin, bir Alman bankasındaki hissedarlardan biri oldu ve Token Pay (TPAY) ile ortaklık kurdu.

Söz konusu ortaklıktan gelen olumlu bir sonuç olarak Litecoin, ilk kriptolu banka kartını almayı bekliyor. Bununla birlikte Litecoin ve TPAY, söz konusu bankada ek hisse satın alarak bu duruma bir resmiyet kazandırmak zorunda.

Bu arada Charlie Lee, LTC’yi iş girişimleri için küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin entegrasyonuna sunarak LTC’yi tam bir kitle kabulüne getirmeyi hedeflerken Litecoin’in diğer entegrasyonları üzerinde de çalışıyor.

Charlie Lee, artık Litecoin’in satın alınabileceğini ve genel olarak LTC ve kriptoların entegrasyonu için bir başka ayrılmaz hareket olan Skrill’i kullanarak yatırım yapılabileceğini duyurdu.

Litecoin’e (LTC) yatırım yapmalı mıyım?

LTC 100 $’lık fiyatın üzerine çıkmaya zorlu bir zaman ayırdığı için, sahiplerinin sağlam bir kısmı Litecoin’den vazgeçmiş görünüyor.

Bununla birlikte Litecoin’in en yeni entegrasyonları, ortaklıkları ve gelecekteki gelişmeleri, Litecoin’in yakın gelecekte ne olabileceğine ve Litecoin’in, ilk banka kartının çıkarılmasıyla geri dönüşe geçme potansiyeli taşıdığına dair bir başlangıcı temsil ediyor.

Litecoin, tıpkı Bitcoin gibi hemen hemen tüm büyük döviz piyasalarında mevcut, bu yüzden Bitcoin’e karşı daha hızlı bir ödeme alternatifi sunabilir.

cryptorecorder

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin