litecoin, litepay, kripto para haberleri
litecoin, litepay, kripto para haberleri

Litecoin, LitePay duyurusu ile birlikte 200 dolara yükseldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ödeme işlemi LitePay’in resmi olarak iki haftadan kısa bir süre içinde başlayacağı duyurusunu takiben Litecoin fiyatı Salı günü yaklaşık yüzde 30 oranında sıçradı. Rally ile LTC / USD’nin 200 dolar bariyeri kırmasına olanak tanıdı ve yaklaşık üç yıl içindeki en yüksek LTC / BTC değerine ulaştı.

Litecoin 200 dolara yükseldi

LTC, şu an diğer borsalarda 200 doların üzerinde bir seviyeye yükselmesine rağmen, Bitfinex’de 197 dolarlık bir fiyatla satılıyor. Litecoin’in 11.1 milyar dolar piyasa değeri var ve bu rakam ile sıralamada beşinci.

.

LTC, Aralık ortasında ulaştığı en yüksek ABD dolarının altında işlem görmesine rağmen, LTC / BTC, Temmuz 2015’ten bu yana en yüksek noktası olan 0.0227 BTC seviyesinde işlem görüyor.

Ltc/Btc

Önceki pumplardan farklı olarak, LTC işlem hacmi dünya çapındaki önemli borsalarda eşit olarak yayılmış durumda. Yüzde 26 dilimi ile OKEx en büyük, GDAX ise yüzde 14 ile ikinci sırada. Güney Kore merkezli Bithumb ve Upbit, LTC’yi diğer borsalara göre yüzde 8 daha yüksek fiyatlandırıyor ancak bu iki borsa, dünya genelinde LTC hacminin sadece yüzde 10’unu oluşturuyor.

Salı günü gerçekleşen rallinin sebeplerinden biri 26 Şubat’ta piyasaya sürülecek olan BitPay endüstrisinden sonra modellenmiş bir ödeme işleme şirketi olan LitePay’in duyurusunu etkisi olduğu düşünülüyor. Şirket, Pazartesi günü Twitter’da sessizce bu duyuruyu yaptı ancak rally yükselişi oldukça hızlı oldu.

San Francisco merkezli şirketin web sitesine göre LitePay, BitPay’in özelliklerinin çoğunu sunacak. En önemlisi, işletmeler için fiat para birimi cinsinden ödenen LTC ödemelerini kabul etme olanağı sağlayacak. Ayrıca, kullanıcılar için LTC ile fon edilebilecek ve neredeyse bütün perakendecilerde kullanabilecekleri bir Litecoin bankamatik kartı piyasaya sürecek.

Litecoin kendisini ödeme odaklı kripto para olarak pazarladığından, LitePay altyapısının kurulması bu kullanım durumu için büyük yarar sağlayacaktır.

Bununla birlikte başka bir teori, bir grup geliştiricinin 19 Şubat’taki ana Litecoin Blockchain’den fork ile Litecoin Cash’i yaratacak olması ve bu fork ile LTC sahipleri bu forktan air drop alabilecek söylentisi.

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin