Litecoin fiyat analizi: Son 6 ayın en yüksek seviyesine geldi
Litecoin fiyat analizi: Son 6 ayın en yüksek seviyesine geldi

Litecoin fiyat analizi: LTC yükselecek mi? Teknik görünüm, indikatörler, beklenen yön ve izlenecek seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Litecoin fiyatı 150 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başaramadı ve 130 dolar seviyesine geriledi. Fiyat bu seviyede kısa vadeli destek buluyor, ancak LTC’nin 150 dolara çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil.

Kripto para piyasası, çoğu varlık son 24 saatte önemli kayıplar kaydettiği için düşüş eğilimini sürdürüyor. Bunlara sırasıyla 11,07 ve yüzde 8,06 düşüş kaydeden Bitcoin ve Ethereum dahil.

Litecoin yükselecek mi?

Yükselen bir trend çizgisinin üzerinde işlem gören Litecoin fiyatı 2020’ye güçlü bir başlangıç ​​yaptı. Eğim, fiyatın 180 dolar seviyesine ulaştığı 10 Ocak tarihine kadar devam etti. LTC güçlü bir dirençle karşılaştı ve boğalar seviyenin üzerine çıkarken alıcılar seviyeyi tutamadı, sonrasında LTC geri düştü.

Litecoin fiyatı, fiyat istikrar kazanmadan önce 110 dolara düştü ve bu seviyede güçlü bir reddetme gözlemledi. Fiyat 140 dolar seviyesine yükseldi, ancak 19 Ocak’a kadar 160 dolar ​​seviyesine çıkamadı. Fiyat bu seviyenin üzerine çıkamadı ve o zamandan beri düştü. Bugün Litecoin 140 dolarlık seviyenin altına düştü ve 130 dolarlık desteğin üzerinde işlem görüyor.

Teknik göstergeler ne söylüyor?

Teknik göstergelere baktığımızda MACD, iki EMA daha da uzaklaşmaya devam ederken, zaman geçtikçe artan bir düşüş ivmesi gösteriyor. LTC, günü 130 doların üzerinde kapatırsa, gösterge yükselişin tersine döndüğü anlamına gelebilir.

RSI tarafsız kalıyor ancak düşük, bu da fiyat seviyesinde düşüş baskısı olduğunu gösteriyor. Göstergenin eğimi son saatlerde azaldı ve yükseliş ivmesinin arttığını gösteriyor. Bununla birlikte, gösterge halen güçlü bir düşüş baskısına işaret ediyor.

Bollinger bantları genişliyor ve bu da fiyat oynaklığının arttığını gösteriyor. Şu anda gösterge her iki yönde de genişliyor ve her iki yönde de potansiyel bir keskin hareket olabileceğini gösteriyor.

İndikatörler ne söylüyor?

Dört saatlik teknik analiz, 28 ana teknik göstergeden 19’u satış sinyalleri verdiğinden güçlü bir satış sinyali gösteriyor. Öte yandan, göstergelerden sadece ikisi alış sinyalleri verirken, kalan yedi gösterge nötr kalıyor ve her iki taraf için de destek olmadığını gösteriyor.

Analiz 12 göstergenin düşüş eğilimini desteklediğini gösterdiği için 24 saatlik teknik analiz bu duyguyu paylaşıyor. Bu arada, altı gösterge satın alma sinyalleri verirken, diğer 10 gösterge tarafsız kalıyor. Genel olarak, gösterge daha fazla aşağı hareketi gösteren bir satış sinyali veriyor.

Litecoin fiyatı nereye gidiyor?

Yatırımcılar, Litecoin fiyatının istikrar kazanmadan önce 120 dolarlık destek seviyesine daha da düşmesini bekleyebilir. Olumsuz teknik göstergeler ve nispeten düşük ticaret hacmi, piyasa istikrar kazanmadan önce daha fazla düşüşe işaret ediyor.

Aksi yöndeki senaryoda, LTC 130 dolarlık destek seviyesinin üzerinde kalırsa, 160 dolar seviyesine kadar V şeklinde bir iyileşme gözlemleyebiliriz. Ancak LTC’nin dün fiyat mevcut seviyelere geri dönmeden önce 150 dolar seviyesine yükseldiğinde bunu yapamadığı düşünüldüğünde, bu pek olası görünmüyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin