Litecoin, Ethereum’un değerini aştı!
Litecoin, Ethereum’un değerini aştı!

Litecoin, Ethereum’un değerini aşıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son gelişmelere göre, Ethereum’un Blockchain’ine yönelik toplam hashrate Litecoin tarafından aşıldı. Bu, tüm amaçlar için Litecoin’in Blockchain’inin Ethereum’dan daha güvenli olduğunu gösteriyor. Peki Litecoin, Ethereum’un değerini aşıyor mu? 

Litecoin, Ethereum’un değerini aştı!

Bir Blockchain’in gücü, Blockchain’in çalışmaya devam etmesi gereken güç miktarını temsil eder. Çalışma algoritmalarının kanıtı, madencilik sürecinde en fazla hashpower’ı tüketir. Karma güç, saniyede karma olarak ölçülür ve bir karma işlevinin çıktısıdır.

Litecoin, Ethereum’un değerini aşıyor mu?
Litecoin, Ethereum’un değerini aşıyor mu?

Litecoin, bugün piyasadaki en baskın Scrypt PoW tokeni olarak gücü elinde tutuyor ve saniyede 340 TeraHash’e yakın bir toplam güçle çalışıyor. Scrypt PoW ile Litecoin ikincisi hashpower’ı kullanan tokeni saniyede 2 TeraHash hash gücü var. Bu Charlie Lee’nin  Litecoin’in hiçbir zaman saldırıya uğramayacağını belirtmesinin sebebi. Litecoin, 5 Mayıs’ta Ethereum’un hashrate’ini geçerek Ethereum hashratının 270 TeraHash/s ve Litecoin’in 277 TeraHash/s. Şu anda, Litecoin 340 TeraHash/s civarında seyrederken, Ethereum 270 TH/s işareti etrafında sabit kalıyor.

Düşüş pazarı Litecoin’e saldırdığında bile yatırımcılar umutlarını korudu

Blockchain’in karmaşası, Blockchain’de %51’lik bir saldırıyı düzenlerken ne kadar gücün kullanılacağını belirler. Saldırgan, önemli bir etki için Blockchain’de hashpower’ın yarısından fazlasını üretebilmeli. Blockchain’in gücünün %51’i, saldırganın işlemleri tersine çevirme, çift harcama tokenleri ve belirli blokajlarda protokol değişiklikleri yapma gücü verir.

Ethereum gelecekte güç tüketimini azaltabilecek bir sistem kanıtı getirdi. Vitalik Buterin, iş bloğu zincirinin varoluş kanıtının üzerine yazılsa bile, hem PoS hem de PoW unsurlarıyla birlikte bir melez sistem biçimini alabileceğini söyledi. Düşüş pazarı Litecoin’e saldırdığında bile yatırımcılar umutlarını korudu.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin