Litecoin, hakkında çok gelişme olmamasına rağmen yılın en yüksek seviyelerine ilerliyor
Litecoin, hakkında çok gelişme olmamasına rağmen yılın en yüksek seviyelerine ilerliyor

Litecoin değeri tartışma konusu olmasına rağmen yükseliş eğilimini sürdürüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Litecoin değeri ile zaman zaman kripto topluluğunda  yoğun tartışmalara konu olan bir kripto para. Bununla birlikte son zamanlarda Litecoin’in kripto endüstrisine değer katan bir projeye sahip olduğunu inananların sayısı azalıyor gibi duruyor. Özellikle Bitcoin, Litecoin’in gönderim sorunu gibi bir problemi çözebilirse projeye olan ilginin göreceli şekilde azaldığını görebiliriz.

Litecoin Chart With Values

Bitcoin, Litecoin’in yapabildiklerini yapabilmesi durumunda, Litecoin kullanımının neredeyse biteceğine inanan bazı kişilerde bulunuyor.  Bu durumun gerçekleşme olasılığı ise her zamankinden daha güçlü duruyor. Ancak Litecoin’in değer önerisi üzerindeki olumsuz eleştirilere rağmen, kısa vadede fiyat üzerinde önemli bir etki olmadığını da görüyoruz.

Haftalık zaman grafiğine baktığımızda LTC/USD paritesinde Litecoin’in güçlü bir direnç oluşturduğunu hatta son zamanlarda yeni bir trende girmek üzere olduğunu görüyoruz.  LTC fiyatına kısa vadede baktığımızda piyasanın geri kalanıyla doğru orantılı hareket ettiğini söyleyebiliriz. Ancak kripto topluluğundaki yatırımcıların, Litecoin değeri ile ilgili tüm eleştiri ve tartışmaları bir kenara bırakacağını varsaymak mantıksız olur. Bu konunun şimdi ortaya çıkmasının ise iki sebebi bulunuyor.

Litecoin değeri alternatif kriptoların çıkması ile tartışılan bir konu olmaya başladı

İlk sebep, kripto piyasasının büyümesinin yatırımcılar için çok fazla kapı açması. Çok sayıda yatırım fırsatı var. Yani artık Litecoin satın almanın dışında çok fazla alternatif bulunuyor.  Kripto para piyasasının öncüleri, Bitcoin’i dijital dünyanın altını olarak görürken, Litecoin’i ise bir zamanlar bu piyasasını gümüşü olarak nitelendiriyorlardı.

Bunun nedeni ise coinin Bitcoin kadar eski olması ve Ethereum’dan önce piyasa çıkmasıydı. Bu denli bir tarihi olduğu için ise piyasa değeri olarak bir zamanlar en büyük ikinci kripto para konumundaydı. Ayrıca Bitcoin kendi kulvarında ilerlerken, Litecoin topluluğu coinin 50 katı hatta 100 katı yükselmesi için mücadele etmek yerine Litecoin’i topluma tanıtma çabası içindeydiler. Coinbase Litecoin’i listelediğinde ise en ucuz coin olması bir önceki ralli boyunca Litecoin’in büyümesinde önemli bir rol oynadı.

Litecoin Chart With Values

Bitcoin hala dijital altın olarak görülürken Litecoin’i dijital gümüş olarak görenler hızla azaldı

İkinci sebep Bitcoin (BTC) ve dijital altına benzetilmesi ile ilgili devam eden tartışma olarak görülebilir. Yatırımcıların çoğu hala Bitcoin’i dijital altın olarak kabul edebilir. Ancak aynı çoğunluk artık Litecoin’i dijital gümüş olarak görecek kadar popüler görmüyor olabilir.

İnsanların Bitcoin satın almasının nedeni, kimi zaman kripto para satın almanın nedeni ile aynı değil. Ethereum (ETH) veya XRP gibi kripto paraları satın almak, bir projeye yatırım yapmak gibi görülebilir. Bu tür yatırımcılar, bu şirketlerin ya da organizasyonların başarısından kâr elde etmek istiyorlar. Tokenlerini dijital para birimi olarak benimsemek istemiyorlar.

Diğer yandan Litecoin ve hatta onunla aynı yolda olan Bitcoin Cash’in Kripto piyasasında ilk sırada yer alan Bitcoin gibi bir dijital para birimine sahip olma amacını ortadan kaldırmak hedefinde olduğunu söylenebilir.

cryptodaily

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin