featured

Litecoin’in bu direnci kırabilmek için boğaların desteğine ihtiyacı var! Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoin’lerden bir tanesi olan Litecoin bugün bir miktar düşüşe geçmiş gibi görünüyor. Altcoin için en güçlük destek noktası 113,6 dolarda iken, direnç noktası ise 117,5 dolar seviyesinde bulunuyor.

LTC, bu yazının yazıldığı sırada 116,4 dolardan işlem görüyor. Dünkü fiyat hareketlerini takiben, destek noktası net bir şekilde ortaya çıktı. Bu da Litecoin’in istikrarlı bir şekilde yükseliş yaşadığını gösterir. Dolayısıyla altcoin’in önümüzdeki saatler güçlü bir şekilde yükselişe geçme olasılığı oldukça yüksek.

Litecoin 1 günlük fiyat grafiği analizi

Litecoin için 1 günlük fiyat grafiği, ayılar aşağı yönlü bir aralığı kapsadığı için fiyatta bir düşüş olduğunu gösteriyor. Genel olarak LTC, trend çoğu zaman yükselişi koruduğu için son yedi gün boyunca %9 oranında değer kazandı. Ancak bugün ayılar eğilimi biraz değiştirdi. Ancak, işlem hacmi yüzde 32 artarak yüzde 0,43’lük pazar hâkimiyeti sağladı.

Litecoin grafik

LTC için volatilite artıyor. Üst Bollinger bandı daha fazla sapma gösteriyor ve mevcut senaryodaki en yüksek direnç olan 117,5 dolar seviyesinde bulunuyor. Alt bant ise en düşük destek olan 96,5 dolar seviyesinde bulunuyor. Göstergenin ortalaması, LTC için bir orta destek bölgesini verir. Bu değer de mevcut fiyatın altında bir değer olan 107 dolar seviyesinde.

Göreceli güç endeksi (RSI), endeks 57’de yani nötr bölgenin üst yarısında yer almaktadır. RSI bugün yeniden aşağı doğru bir eğri üzerindedir. Gösterge, LTC için piyasadaki satış etkinliğini gösterir.

Litecoin için bazı teknik göstergeler

Litecoin için 4 saatlik fiyat grafiği, işlem seansının başında fiyatın düştüğü gözlemlendiğinden, düşüşü daha da doğrular. Bununla birlikte, destek de ortaya çıktı ve fiyat son dört saattir yeniden yükseliyor. Bu alıcılar için umut verici bir işaret.

 

Bollinger bantları genişleme gösterdiğinden, 4 saatlik grafikte volatilite yeniden artıyor. Volatilitedeki artış, üst bandın yakınında işlem gördüğü için fiyat fonksiyonuna biraz daha yukarı yönlü alan sağlayacaktır. RSI zaten 71 endeksinde aşırı alım bölgesinde işlem görüyor. Eğer alım devam ederse, satış çağrısı yapmadan önce aşırı alım bölgesinde daha da iyileşebilir.

Hareketli ortalama (MA) 4 saatlik grafikte 114 dolar seviyesinde. Ancak LTC fiyatı tüm hareketli ortalamaların üzerinde işlem görüyor. Bu da daha fazla kazanç için yükseliş hareketine işaret ediyor.

Sonuç olarak

Litecoin fiyat analizi, kripto para biriminin düşüş eğiliminde olduğunu ancak yavaş yavaş yükselişe geçtiğini ve teknik göstergelerin çoğu da yükseliş momentumuna işaret ettiği için gün içinde tamamen yükselişe geçebileceğini gösteriyor. Boğalar tutarlılık gösterirse, LTC’nin bugün önümüzdeki saatlerde yükselmeye devam etmesini bekleniliyor. Öte yandan, piyasa duyarlılığı 117,5 dolar seviyesindeki direncine yakın negatife dönerse ayılar tekrar hâkimiyeti devralabilir.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin