Litecoin short pozisyonları en düşük seviyeye geriledi: Ne anlama geliyor?

Litecoin, blok yükseltmesi sonrasında harekete geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasanın demirbaş varlıklarından biri olan Litecoin, yeni bir yükseltmeyi duyurdu. Yılın ilk yükseltmesi olarak kayıtlara geçen olay, 31 Ocak Pazartesi günü yaşandı. Litecoin Vakfı, varlığın zincir ağında iyileştirmeye gitti. Mimblewimble adını verdiği yükseltme başarılı şekilde tamamlanıyor. LTC, bu haber sonrası yüzde 5 oranında yükselişe imza attı.

Kripto para birimi ilk olarak 2011 yılında ortaya çıktı. 7 Ekim’de tanıtılan varlık daha sonrasında 13 Ekim’de kendi ağını yayınladı. Litecoin (LTC), Blockchain teknolojisinin eşsiz özelliklerinden faydalanarak hızlı, güvenli ve düşük maliyetli ödeme hizmeti sağlamak üzere tasarlanmıştır.

2011 yılında kurulmuş olan varlığın piyasada bulunması ise 2013 yılına denk geldi. LTC’nin kurucusu ise Charlie Lee. Oldukça eski varlık olan LTC’nin zamanla rakibi çoğaldı. Yeni blok üzerinde çalışmalarla varlık güncel tutulmak isteniyor.

Litecoin yükseltmeyi Taproot ile entegre edecek

MWEB’in uygulanması, Litecoin Core 0.21.2 sürüm adayı ile birlikte gelecek. Bu, Taproot yükseltmesiyle yapılan bazı önemli gizlilik ve güvenlik geliştirmelerini içerir.

Güvenlik ve kod denetim şirketi Quarkslab, MWEB kodunun denetimini yayınladı. Ardından şunları belirtti: 

“Protokol, blok zincirindeki işlemlerin gizliliği hakkında değerli yeni güvenlik geliştirmeleri sağlıyor.”

Mimblewimble yükseltmesi hakkında kurucu Lee şunları söyledi: 

“MWEB’in planlanması, geliştirilmesi ve şimdi etkinleştirilmesi, dünyanın dört bir yanındaki Litecoin destekçilerinin uzun yıllar boyunca yaptığı bağışlarla başlayan ve David Burkett’in kendini adama ve ayrıntılara gösterdiği özen ile doruğa ulaşan gerçek bir topluluk çabası oldu.

Orijinal Litecoin İyileştirme Önerisine yardımcı olan Andrew Yang, Hector Chu’nun temel kod incelemeleri ve testnet düğümlerini denetleyen, tavsiyelerde bulunan ve çalıştıran sayısız diğer kişi gibi önemli katkıda bulunanları da içeriyordu. Bu proje, Litecoin topluluğunun dayanıklılığının ve sürekli büyümesinin gerçek bir kanıtıdır.”

Litecoin’in yükseltmeyi başlatmasının ardından yüzde 5’ten fazla artışı gördü. Son 24 saat içinde 600 milyon doların üzerinde hacim girişi yakaladı. Piyasada değeri ise 7,6 milyar doların üzerine çıktı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin