Lightning Network kapasitesini bir ayda yüzde 167 oranında arttırdı

Litecoin, Bitcoin Lightning Network’ünün benimsenmesini nasıl hızlandıracak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Litecoin (LTC) tokeninin uzun zamandır Bitcoin’in gümüşü olduğu söyleniyor, ancak son gelişmeler bir numaralı kripto para biriminin kanadı olarak yerini daha da güçlendirebilir. Bitcoin üzerindeki 4x blok hızı ve sürekli düşük işlem ücretleri nedeniyle, daha küçük ödemeler için uygun. Daha yakın zamanlarda Litecoin Blockchain’i, Bitcoin Lightning Network’üne girmenin en uygun yollarından biri olarak ortaya çıktı. Ağ, Bitcoin’in 2. katman ölçeklendirme çözümü ve Bitcoin’in işlem hacmini arttırmak için tasarlandı.

Bitcoin Lightning Network’ünü yaygınlaştıracak Atomic Swaps geliyor!

Birden fazla işlemin gerçekleştirilebileceği Bitcoin Blockchain’inden ödeme kanallarını açarak bunu başarır. Ödeme kanalı kapatıldıktan sonra, tüm işlemler, değişmezliklerini sağlamak için ana Blockchain’de güncellenir. Bu, Bitcoin’in işlem hızını saniyede yüz binlerce işleme çıkardığı söyleniyor.

Bununla birlikte, Lightning Network hala devam eden bir çalışma olduğundan, yatırımcılar gibi ortalama nüfusun çoğunun buna erişimi yok. Bir sonraki büyük itici gücün Litecoin tarafından yürütülmesini sağlayacak bir yöntem var. Alex Bosworth olarak bilinen bir geliştirici, kullanıcıların Litecoin Blockchain’inden Lightning Network’e değer aktarmalarını sağlayan Atomic Swaps olarak bilinen bir teknoloji geliştirdi. Bu aslında temelde iki Blockchain değerini transfer eden zincir dışı takas için bir zincir.

Litecoin Lightning Network’e erişimi kolaylaştırıyor

Bu ayrıca kullanıcıların Litecoin aracılığıyla Lightning Network’de bir fatura ödeyebileceği anlamına gelir. Litecoin’in yaratıcısı Charlie Lee konuya yönelik şunları söyledi:

Litecoin, Lightning Network’e en kolay yol olacak. BTC çok uzun sürüyor ve yüksek ücret alıyor mu? Sorun değil. Bir LTC ödeme kanalını ucuz ve hızlı bir şekilde zincir üzerinde açın, ardından ihtiyacınız olduğunda BTC için atomik olarak değiştirin. Bu, denizaltı takaslarını kullanarak tek adımda yapılabilir!

Dahası, Lightning Network’e işletmelerin ve Bitcoin üzerinden ödeme kabul etmek isteyen diğer kişiler erişimi sağlanacak. Bu, Lightning Network’de bir düğümü çalıştırmak için hepsi bir arada bir çözüm olan Casa Node gibi çözümleri içerir. Bu, bu ürünü kullananların, ağ üzerinden aktarılan ödemeleri göndermesine ve almasına izin verecek. Ayrıca, bu ürün için Litecoin desteği yakında gelecek.

“Lightning Network nihai merkezi olmayan borsa olacak.”

Bu aynı zamanda, Charlie Lee’nin de belirttiği gibi, bu iki engelden ötürü merkezi olmayan bir borsa için temel oluşturuyor. Charlie Lee konuya yönelik şunları söylüyor:

Lightning Network nihai merkezi olmayan borsa olacak. Hem BTC hem de LTC’de Lightning Network çalıştıran kullanıcılar, bir döviz fiyatının reklamını yapabilir. Diğer kullanıcılar bir alıcı olarak hareket edebilir ve LTC/BTC’yi Lightning noktası üzerinden üretici düğümü ile değiştirebilir.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin