featured

Litecoin balina işlemleri 2023 yılında arttı: Boğa sinyali geliyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Zincir üstü veriler, Litecoin balina işlemlerinin son zamanlarda iyileştiğini gösterdi. Yeni yıl ile beraber yeni zirvelere sıçradığını gösteriyor. Asıl merak edilen ise bunun kripto fiyatını nasıl etkileyebileceğidir.

Zincir üstü analitik firması Santiment’in verilerine göre, son iki artış fiyatta önemli yükselişlere yol açtı. Litecoin balina işlemlerindeki gösterge, blok zincirinde gerçekleşen ve en az 1 milyon dolar değerinde madeni para içeren Litecoin toplam sayısını gösteriyor.

Metriğin değeri yüksek olduğunda, şu anda ağda çok sayıda balina işlemi gerçekleşiyor demektir. Böyle bir eğilim, bu muazzam sahiplerin şu anda aktif olarak ticaret yaptığını gösteriyor.

Litecoin balina işlemleri fiyatı tetikleyebilir mi?

Kripto paraların hacmi çok büyük olduğundan, yüksek miktarda balina işlemleri bazen piyasada gözle görülür etkilere neden olabilir. Bu nedenle, göstergenin değeri ne zaman yüksek olursa, LTC muhtemelen normalden daha fazla oynaklık görecektir.

Son birkaç aydaki Litecoin balina işlem sayımlarındaki eğilimi gösteren bir grafik yukarıdaki gibidir. Yukarıdaki grafikte gösterildiği gibi, Litecoin balina işlem sayısı son zamanlarda arttı. Bu artış 8 Aralık’tan bu yana gözlemlenen en yüksek değerlere ulaştı. 

Grafikte Santiment, LTC fiyatının bu grubun son birkaç kez yüksek aktivite gösterdiği trendleri de işaretledi. Görünüşe göre en son örnek, LTC’nin fiyatının bir miktar yüksek oynaklık gözlemlediği geçen ay oldu.

Litecoin fiyatında yaşanan değişiklik

Balina işleminin ardından, Litecoin kısa sürede bir dip oluşturdu. Sonrasında ise %33 civarında toparlanmaya devam etti. Bu eğilimin bir başka örneği, bir kez daha yüksek metrik değerlerinin LTC değerindeki önemli oynaklığa eşlik ettiği kripto borsası FTX’in çöküşü sırasında yaşandı. 

Litecoin balina işlemleri şu anda aktif olduğundan, kripto yakında benzer şekilde yüksek oynaklığa tanık olabilir. Bununla birlikte, bu oynaklığın kripto para fiyatını nihai olarak nasıl etkileyeceği belirsizdir. Bununla beraber bu yıl içinde yaşanacak olan Halving Litecoin tarafında yükselişi daha da tetikleyebilir.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin