featured

Litecoin artık yükselişe geçmeye hazır mı? Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yatırımcıların yakından takip ettiği altcoin’lerden olan Litecoin’in (LTC) önceki rallisi, 114 dolar seviyesine kadar devam etmişti. Altcoin bu ralli sonucunda gayet iyi kazançlar kaydetmişti.  Bu seviye, trend çizgisi direncine karşılık geldi. O zamandan beri LTC, Kontrol Noktasının (POC) altına düştü. Bu yazının yazıldığı sırada ise bu seviyeye meydan okumaya çalışıyordu.

106 dolar seviyesinin üzerinde kesin bir kapanış, LTC boğalarına 109 dolar ile 111 dolar aralığında bulunan direnç noktasını kırmak için yeterli ivmeyi sağlayacaktır. 20 EMA seviyesi destek noktası sağlarken, 105 dolarlık yatay destek trend çizgisi desteğiyle çakıştı.

Bu yazının yazıldığı sırada LTC 106,1 dolardan işlem görüyor.

Litecoin 4 saatlik fiyat grafiği analizi

Alıcılar, 90 dolara yakın 15 aylık desteğe girdi. Altcoin, 24 Şubat tarihinde 64 haftanın en düşük seviyesinden itibaren %28,7 oranında üzerinde bir yatırım getirisi kaydetti. Bu kazanımlara rağmen, LTC boğaları trend çizgisi direnç noktasını devirmek için mücadele etti. Bunun sonucunda da daha düşük zirveleri işaretlemeye devam etti.

Litecoin grafik

Önceki satış sonucunda ortaya çıkan kayıpları telafi etmeye çalışırken, 20 SMA ve 50 SMA seviyeleri üzerinde bir kapanış buldu. Ayrıca 20 SMA seviyesi 50 SMA’sı ile bir yükseliş geçişi gerçekleştirdi. Bu, artan bir satın alma hareketlerine işaret etti.

Şu andan itibaren 105 dolarlık bölge, alıcılar POC’nin üzerine çıkmaya çalışırken güçlü bir destek noktası sunmaya devam edebilir. Trend çizgisi direncini ve POC’yi yakalamak, son birkaç hafta içinde artan satışları durdurmak için kritik öneme sahip olacaktır. Öte yandan boğaların güvü azalırsa, bir yükseliş hareketi öncesinde yakın vadeli EMA’larının altına yakın bir fiyat yatırımcıları şaşırtmamalıdır.

Litecoin için bazı teknik göstergeler

RSI, kendisini aşırı satım bölgesinden çıkardığından beri düşüşte. Orta hattın üzerinde güçlü bir kapanış buldu ve tavanının 57 işaretinde yeniden test edildiğini gördü. Yükseliş hareketini öngörürken, 54 puanlık işaret Litecoin için güçlü bir destek sundu.

MACD histogramı sıkı bir aşamaya girdi. Ancak çizgileri orta çizginin üzerindeydi ve yükseliş gücünü yeniden doğruladı. Bu arada, Supertrend ise yeşil bölgede olmaya devam etti.

Sonuç olarak

Yukarı doğru ilerleyen 20 SMA seviyesi 50 EMA’nın üzerine atlarken, kısa vadeli yükseliş hareketlerinin şansı yüksekti. Ancak alıcıların, POC’nin üzerinde sürdürülebilir bir kapanış bulabilmesi için yeterli itici güce ihtiyacı var.

Litecoin, piyasa lideri Bitcoin ile %74 oranında 30 günlük bir korelasyonu paylaşıyor. Bitcoin’in hareketine yakından bakmak, yalnızca Litecoin’in bağımsız teknik göstergelerine dayalı bir analiz yapmamak için zorunlu olacaktır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin