featured

LINK, yeni yol haritası ve stake mekanizmasını açıkladı, fiyatta değişiklik var mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Oracle servis sağlayıcısı Chainlink, çok beklenen staking mekanizmasını duyurdu. Blok zincirine tanıtarak platform için yeni bir ekonomik yol haritası gün yüzüne çıktı. Duyuruda Chainlink (LINK), stake mekanizmasının Oracle ağının ve blok zincirinin operasyonel verimliliklerini getireceğini belirtildi.

Yol haritasının en önemli detayı ise tüm LINK yatırımcılarını ödüllendirecek olması oldu. Ayrıca Chainlink, staking mekanizmasıyla gerçekleştirmeye çalıştığı dört ana uzun vadeli hedefi de bir raporla takipçilerine açıkladı. İşte LINK için yapılacaklar: 

  • Chainlink Hizmetlerinin Kripto Ekonomik Güvenliğini ve Kullanıcı Güvencelerini Artırma
  • Chainlink Ağına Daha Fazla Topluluk Katılımı Sağlamak
  • Uzun Süreli Kullanıcılar için Sürdürülebilir Ödüller Üretmek
  • Düğüm Operatörlerini Stake Yoluyla Daha Yüksek Değerli İşlere Erişmeleri için Güçlendirme

Chainlink (LINK) stake detayları

LINK, Oracle ağı genişlemeye devam ettikçe stake mekanizmasının zaman içinde gelişmeye devam edeceğini belirtti. İlk hedef ise, stake için basit ve güvenli bir temel oluşturmak. Daha sonra alınan geri bildirimlere göre kapsamını genişletmeye devam edecek.

Chainlink’in stake mekanizmasının kullanıma sunulması, fiyat beslemeleri işlevine çok benzer olacak.

Chainlink Staking sürümünün ilk sürümü v0.1’in bu yıl içinde çıkacak. Ekibin yaptığı duyuruya göre bu sene içinde stake gerçekleşecek. Duyuruya göre:

“v0.1’deki ilk stake havuzunun boyutu sınırlandırılacaktır. Topluluk üyelerine, düğüm operatörlerine ve oracle ağlarının koordinatörüne ayrı bir tahsisi olacaktır. Chainlink’in belirttiği gibi: Havuz, lansmandan sonraki aylarda talebe bağlı olarak 75 milyon LINK jetonluk bir havuz boyutuna ölçeklendirme hedefiyle toplam 25 milyon LINK jeton boyutuyla başlayacak.

v0.1’de, staker’lara yönelik yerel token emisyonlarının, %5’e kadar bir temel yıllık stake ödüllerini hedeflemesi bekleniyor.”

LINK Fiyatı %12 Arttı

Son 24 saatte, LINK fiyatı gelen haberlerin ardından %12’nin üzerinde arttı. Şu anda 8.50 dolardan işlem görüyor. Chainlink’in yerel kriptosu LINK, bu yıl daha geniş pazar düzeltmesinin bir parçası olmuştu.

Balinalar, piyasa düzeltmesinden yararlanarak LINK topladı. Son beş hafta içinde Chainlink balinaları büyük miktarda LINK ekledi. Zincir üstü veri sağlayıcı Santiment raporları da bunu gösteriyor:

“30 Mart’ta damping başladıktan sonra, Mayıs başında fiyatların düşmesiyle yeniden birikmeye başladılar. Kasım ayından bu yana ilk kez arzın %25’inden fazlasını ellerinde tutuyorlar.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin