featured

LINK, 2023 yılına boğa rallisi ile devam edebilir! İşte yükselişi destekleyen 3 sebep…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan LINK, son toparlanma hareketlerinin ortasında son üç haftadır istikrarlı bir şekilde artıyor. Satın alma baskısı devam ederse, altcoin’in fiyatı, on aylık bir konsolidasyon aşamasının ana engeli olan 9,15 dolarda bulunan direnç noktasına yükselebilir. İşte bunun gerçekleşebileceğinin 3 nedeni:

1) 5,5 dolar seviyesi güçlü bir birikim bölgesi görevi görüyor

Son on ayda kripto para piyasasındaki birçok olaya rağmen, 5,5 dolar seviyesi LINK yatırımcılarının aşırı kayıp yaşamasını önledi. Gözde altcoin’in fiyatı, bu destek noktasından birkaç kez toparlandı. Bu da yatırımcıların bu destek noktasında aktif olarak birikim yaptığını gösteriyor.

LINK altcoin grafik

Bu nedenle, 5,5 dolar seviyesi piyasanın dip noktası olarak görev görebilir. Dolayısıyla fiyat bu desteği tekrar ziyaret ederse yükseliş ivmesini geri kazanabilir.

2) Fiyat konsolidasyonunun günlük grafikteki kurulumu

Son on ayda LINK fiyatı, 5,5 dolardaki destek ile 9,15 dolardaki direnç arasında kesin bir rezonansa girdi. Bu, belirgin bir yatay eğilime işaret eder.

Bu konsolidasyon, Mayıs 2021’de başlayan ve satış ivmesinin tükendiğini gösteren düşüş trendinin ardından geldi. Böylece, piyasa katılımcıları bu aralığa bağlı hareketi yükseliş eğilimini düzeltmek için kullanabilirler.

9,15 dolarda bulunan direnç noktasından başlayacak bir yükseliş eğilimi trendin tersine çevrilmesi için erken bir işaret verecek ve yatırımcılara uzun vadeli bir giriş fırsatı sunacak.

Ancak, konsolidasyon aşaması sağlamlaşana kadar 5,5 doların altına bir kırılma da mümkündür. Bunun gerçekleşmesi durumunda yükseliş tezi geçersiz kılınacaktır.

3) Teknik göstergelerdeki boğa sinyali

LINK fiyatındaki yatay eğilime rağmen, haftalık RSI göstergesine daha yakından bakıldığında, gözle görülür bir yükseliş eğilimi görülüyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI), teknik analizde yaygın olarak kullanılan bir araçtır ve bir varlığın fiyat hareketinin gücünü, son kazançlarıyla yakın zamandaki kayıplarını karşılaştırarak ölçmeye yardımcı olur.

Bu durumda RSI eğimindeki yükseliş sapması, 5,5 dolardaki destek civarında artan bir satın alma baskısı olduğunu gösteriyor. Bu da yatırımcıların eninde sonunda 9,15 dolar sınırını aşma olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

LINK, bu yazının yazıldığı sırada 7,195 dolar civarında işlem görüyor ve trend boğaların lehine. Volatilite ise orta seviyede.

LINK için takip edilmesi gereken direnç noktaları 7,68 dolar ve 8,12 dolar seviyelerinde iken, destek noktaları ise 6,6 dolar ve 6,2 dolar seviyelerinde bulunuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin