Bu ülkede bankalar kendi kripto paralarını çıkarabilecek! LCX borsası lisanslandı
Bu ülkede bankalar kendi kripto paralarını çıkarabilecek! LCX borsası lisanslandı

Lihtenştayn Blockchain teknolojisi için yeni düzenlemeler yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lihtenştayn Blockchain teknolojisi için yeni düzenlemeler yapıyor. Başbakan Adrian Hasler, Vaduz’daki Finans Forumu’nda yaptığı açıklamada, Liechtenstein hükümeti’nin Blockchain iş modellerini ve temel Blockchain sistemlerini, düzenlemek için yeni mevzuatlar getireceğini belirtti.

“Bitcoin dışında diğer varlıklarda da yakın gelecekte Blockchain teknolojileri kullanılacak.”

Yasa tasarısı 2018 yılının yazında sunulacak ve Blockchain teknolojisine dayanan iş modellerinin hem işletmeler hem de müşteriler için yasal ve düzenleyici hale gelmesini sağlayacak. Vaduz’daki Finans Forumu’nda Adrian Hasler konuşmasında şunları söyledi:

Planlanan düzenlemeler bizi bu konuda geniş çaplı ekonomik uygulamalara götürecek ve dünya çapında bu konuda düzenlemeler yapan ilk uluslardan biri olacağız. Blockchain teknolojisinin uygulama çeşitliliğini kabul ediyoruz. Bu teknolojinin sadece Bitcoin gibi kripto paralar için değil, başka birçok kullanım alanı da var. Mülkiyet, araba, müzik veya menkul kıymetler gibi diğer varlıklarda da yakın gelecekte Blockchain teknolojileri kullanılacak.

Lihtenştayn Blockchain teknolojisi ile ekonomik süreçlerin ve finansal hizmetlerin büyük bir kısımının gerçekleştirilebileceğini öngörmekte

Adrian Hasler Blockchain ticareti ve servis sistemleri kullanılarak ekonomik süreçlerin ve finansal hizmetlerin büyük bir kısımının gerçekleştirilebileceğini öngörmekte. Ayrıca yenilik için hükümet desteğinin stratejik bir başarı faktörü olduğunu belirtiyor. Kripto paraların, Lihtenştayn’da ne dijital para ticareti ne de ödeme yöntemi olarak kullanımı, özel lisanslama gereklilikleri kapsamında. Lihtenştayn’ın Finansal Piyasa Kurumu (FMA) sadece kripto para birimleri ve ICO’lar hakkında iki kısa kitapçık yayımladı.

Lihtenştayn’ın fintech endüstrisinde de önemli bir rol oynaması bekleniyor

Vergi kaçakçılığı planları iddialarına rağmen Lihtenştayn Prensliği, ülkeyi ideal bir vergi cenneti haline getirdi. Bunun arkasındaki temel sebep, düşük vergi oranı. Bu da finans şirketleri için kaçınılmaz bir fırsat. Ülkedeki vatandaş sayısından daha çok şirket sayısı olması da bunun bir göstergesi. Bu sayede Lihtenştayn Avrupa’da büyük bir finans merkezi haline geldi. Küçük devletin fintech endüstrisinde de önemli bir rol oynaması bekleniyor. Bu ayın başlarında Liechtenstein merkezli kredi bankası Frick’in, beş kripto para birimi için doğrudan yatırım yapmak istediği belirtiliyor.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin