Blockchain merkezi, Lihtenştayn , kripto para, blockchain haberleri
Blockchain merkezi Lihtenştayn

Lihtenştayn Avrupa’nın Blockchain merkezi olmak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir şehirden daha küçük olan, masallardaki gibi şirin vadilerle ve eski yapılarla donanmış bu yerin Blockchain merkezi olacağını düşünür müydünüz? Liechtenstein’daki son gelişmeler nedeniyle durum böyle görünüyor.

Bunun arkasındaki temel sebep, düşük vergi oranı. Bu da finans şirketleri için kaçınılmaz bir fırsat. Ülkedeki vatandaş sayısından daha çok şirket sayısı olması da bunun bir göstergesi.

Lihtenştayn’ın Prensi Alois, kripto paraya olan sempatisiyle biliniyor. Bitcoin’in en büyük rakibi Ethereum, 2017 yılında Yanislav Malahov katkılarıyla Lihtenştayn’da oluşturuldu.  Malahov şimdi bir başka Blockchain kuruluşu olan Aeternity’nin yapımında çalışıyor. Ona göre Aeternity, daha düşük maliyetler sayesinde akıllı sözleşmeler için daha genişletilebilir ve kullanışlı olacak.

Bitcoinstein’in yükselişi

Malahov şanslı bir karşılaşma sayesinde ülkedeki kapıları birer birer açtı. Bir konferansta Lihtenştayn Prenslerinden biri ile bir görüşme sonrasında ülkenin kripto paralara olan yatırım hevesini öğrendi. Bu görüşmeden sonra artık projelerini hangi ülkede yapacağına karar verdi. Malahov, Lihtenştayn için, “Hiçbir finansal teşvik uygulamıyorlar, ancak bir kripto para birimi işini yapmayı gerçekten kolaylaştırıyorlar” dedi.

Lihtenştayn’ın Avrupa Ekonomik Alanı (EEA) üyesi olduğu, ancak Avrupa Birliği’nin (EU) üyesi olduğunu not düşmek gerekiyor.

Avrupanın Blockchain merkezi Lihtenştayn

EEA üyesi olmanın iyi tarafı, kripto para birimi ve Blockchain işleri de dahil olmak üzere, Avrupa merkezli tüm mali hizmetlerine uygun finansal kurallarına bağlı olarak işlem görmeye devam ederken, en kötü AB yönetmeliklerinden kaçınabilmesidir.

Ayrıca Crown Prens Alois tarafından yapılan bir açıklamada, Bitcoin kullanımını günlük bir ödeme aracı olarak kraliyet ailesinin ve monarşinin yönetilmesinde kullanılacağı bir çok kişi için sürpriz olmadı. Alois daha önce kraliyetin eski zenginliğine kripto para kullanarak ulaşmayı düşündüğü açıklaması ile piyasadan bir çok olumlu tepki almıştı.

Başkent Vaduz’da aylık yapılan Blockchain buluşmaları, Chainium ve Vimana gibi yeni kurulan startuplar gibi yüzlerce insanın katılımıyla gerçekleşiyor. Lihtenştayn küçüklüğü nedeniyle bir çok ülke gibi kripto para haberlerinde yer edinemiyor. Fakat girişimcilere ve kripto paraya olan olumlu düşünceleri ile yakın zamanda kripto paralar ve Blockchain için vazgeçilmez bir ülke olacaktır.

Btcmanager

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin