Bitcoin Lightning Network’ünde “kritik” güvenlik açıkları tespit edildi
Bitcoin Lightning Network’ünde “kritik” güvenlik açıkları tespit edildi

Lightning Network’de yeni bir rekor: 1.000 BTC aşıldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in ölçeklendirme çözümü olan Lightning Network (LN) yeni bir rekora imza attı. Piyasaya sunulduğundan bu yana geçen bir yılda, 1.000 BTC’lik bir ağ kapasitesine ulaştı. Bu, ölçeklendirme sorunlarına çözüm bekleyen LN ve Bitcoin topluluğu için çok önemli.

Lightning Network‘ün kapasitesi 1.000 BTC’yi aştı

Sadece bir yıl önce, Lightning Labs CEO’su Elizabeth Stark, Lightning Network’ün ilk beta sürümünü piyasaya sürdüklerini açıkladı. LN, Bitcoin’in ölçeklendirilmesine yardımcı olmak için oluşturuldu. Aralık 2017’de, Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine 20.000 dolara ulaştı. Ağ tarafından işlenen çok sayıda işlem nedeniyle, kullanıcıların ödediği ücretler gerçekten yüksekti ve nihayet işlemlerin işlenmesi kısa sürede yapılabiliyor.

LN ile Bitcoin ölçeklendirecek, saniyede binlerce işlemi işleyebilecek ve kullanıcılar çok düşük ücretler ödeyecekler. Teklif, platformunda Tippin.me uygulamasını destekleyen, Twitter CEO’su Jack Dorsey’in desteğini aldı. LN izleme web sitesi 1ML’ye göre, LN 1.059 BTC kapasitesine sahip. Ayrıca, 7.395 node ve 39.329 kanala sahip. Bu, sadece bir yılda LN’nin 2019 boyunca olumlu bir eğilim sürdürmesi beklenen önemli bir büyüme kaydettiğini gösteriyor.

Lightning Network’deki gelişmeler

Hodlonaut adlı Twitter kullanıcısı ağın büyümesine yardımcı oldu. Aslında, Twitter’da LN hakkındaki bilgiyi yaymayı amaçlayan Lightning Meşalesi adlı bir kampanya başlattı. Kullanıcıların LN işlemlerini başkalarına iletmesi ve yeni bir kullanıcı her aldığında işlem yaptığı fonları arttırması gerekiyordu.

Lightning Network’ün de mikro ödemelerin Bitcoin kullanılarak işlenmesine izin vermesi bekleniyor. Şu anda BTC’de küçük ödemeler göndermek mümkün değil. LN ile kullanıcılar büyük ücretler ödemek zorunda kalmadan çok küçük miktarlarda para aktarabilecek veya işlemin işlenmesi için uzun süre beklemeyecekler.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin