Lightning Network yatırımcıların beklentilerini karşılayabilecek mi?
Lightning Network yatırımcıların beklentilerini karşılayabilecek mi?

Lightning Network yatırımcıların beklentilerini karşılayabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ekosistemi bazı önemli değişiklikleri kabul edecek şekilde tasarlandı. En büyük gelişimlerden bir tanesi Lightning Network. Geçtiğimiz birkaç ay içinde, bu yeni teknolojinin kitlesel olarak benimsenmesi yönünde doğru yönde büyük bir adım atıldığını gösteren binlerce yeni ödeme kanalı kuruldu. Peki Lightning Network yatırımcıların beklentilerini karşılayabilecek mi?

Lightning Network ödeme kanalları

Anında ve ucuz işlemler sunmak için Bitcoin’in ölçeklendirilmesi büyük gelişmeler gerektirir. Bu kod yükseltmesi Lightning Network (LN) olarak bilinir. Kullanıcıların, global ölçekte doğrudan ödeme kanalları açabilmelerini sağlar. Bunu yapmak gerekli ağ katılımını gerektirir. Yeterince destek olmadan, Lightning Network herhangi bir anlamlı etki yapmayacak.

Bu yılın başlarında, işler bu kadar umut verici görünmüyordu. 19 Ocak’ta sadece 89 kanal vardı. Bazı insanlar, bu ölçeklendirme çözümünün nasıl mümkün olmadığını gösterdi.  Bazıları ise tamamen yaygınlaşması için kodun tamamlanması gerektiğini belirtiyor. Lightning Network, henüz beta testi aşamasında yer alıyor. Bu yüzden kullanıcıların temkinli yaklaşması doğal karşılanıyor.

Lightning Network gelişene kadar benimsenme oranı düşük kalacak

Birkaç gün önce kanal sayısı önemli ölçüde büyüdü. 24 Mayıs itibariyle, 6.600’ün üzerinde doğrudan bağlantı var. Bu sayı finansal sektörün büyüklüğünü göz önünde bulundurursak hala düşük sayılır. Bununla birlikte, bu teknolojiye gerçek bir ilginin olduğunu da doğrular. Ölçekleme gelecek bir süre için devam eden bir süreç olarak kalacak. Bundan bir yıl sonra bağlantı sayısının çok daha fazla olacağı düşünülüyor.

Bu büyüme etkileyici olsa da, herkesi ikna edemedi. Lightning Network teknolojisi tamamen gelişene kadar benimsenme oranı nispeten düşük kalacak. Çeşitli önemli yönlerin hala uygulanması gerekiyor. Örneğin; çift taraflı finansman yok, çevrimdışı aktarımlar için izlenme yok.

Lightning Network yatırımcıların beklentilerini karşılayabilecek mi?

Tüm bu konular gelecekte geliştiriciler tarafından ele alınacak. Çoğu küçük ve geleneksel alımlar, bu gelişmiş özelliklerin tümünü gerektirmez. Bununla birlikte, Lightning Network’ün mevcut uygulaması herkese uygun olmayacak. Kullanıcılara birçok farklı seçenek sunmak en öncelikli konulardan biri olmaya devam edecek.

Yaklaşık dokuz yıllık gelişimden sonra, işler sonunda Bitcoin’i arıyor gibi görünüyor. Ölçeklenebilirlik, her zaman dünyanın önde gelen kripto para biriminin sorunu oldu. Lightning Network, tüm sorunları tek seferde çözemeyebilir. Sürekli güncellemeler ve iyileştirmelerle, sonuçta küresel ödeme ekosistemine dönüşecek. Yani, eğer insanlar bu yeni teknolojiyi günlük amaçlar için kucaklıyorlarsa.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Newsbtc

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin