Lightning Network
Lightning Network bu yıl beklenileni veremedi, proje ne aşamada?

Lightning Network bu yıl beklenileni veremedi, proje ne aşamada?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz günlerde Twitter’da, bu yıl neden Bitcoin’in Lightning Network ’ün daha geniş bir talep görmediğine dair bir tartışma başladı. Hesaplamalar, 2019’un çoğunda büyümenin durağan bir noktada olduğunu gösteriyor. Ancak, kimse bunun nedeni hakkında somut bir veri ortaya koyamıyor.

Lightning Network, özellikle daha hızlı ve daha ucuz işlemler sağlayan Bitcoin blok zincir ile çalışan ikinci bir katman çözümüdür. Zaman zaman mevcut eksiklikleri nedeniyle eleştiriye uğradı, ancak bunlar genellikle toplumun anlayışla karşıladığı durumlardı. Son tartışmalar, ağın çeşitli istatistiklerini detaylandıran bazı çizelgeler yazan ve kullanıcılara adaptasyonun neden durduğunu irdeleyen Spencer Sponon (@spencernoon) ile başladı.

https://twitter.com/spencernoon/status/1197555256818884608

Lightning Network kusurlu mu yoksa devam eden bir proje mi?

Bu soruya ait birçok farklı cevap var. Ancak en yaygın fikirlerden bazıları, kullanıcı deneyimleriyle ilgili olmasının yanı sıra çoğu insanın Bitcoin’lerini harcamak yerine biriktirmek istemesiyle alakalı. Diğer yandan Lightning Network kullanımı, birçok kişinin sistemi kullanmasını engelleyen teknik ve riskli bir süreç olarak görülüyor.

Herkes bunun kalıcı bir sorun olduğu konusunda hemfikir değil. Verilerden bağımsız olarak, Lightning Network’u daha erişilebilir kılmak için hala çok sıkı çalışmalar yapılıyor. Çoğu, hizmetin henüz yeterli olmadığını düşünüyor. Ancak gelecekte Bitcoin’in başarısı için olması gereken bir sistem olarak düşünülüyor.

Bu noktadan resmin tamamını görmüyoruz

Süregelen tartışmalarda ortaya çıkan bir diğer cevap, verilerin ağın oldukça önemli bir bölümünü oluşturan özel kanalları hesaba katmamasıydı. Bu nokta oldukça kritik çünkü kaç tane özel kanalın mevcut olduğunu söylemenin kesin bir yolu yok. Bu verileri eksik kalmasını sağlar ve spekülasyonları artırır.

Bununla birlikte, eğer geliştiriciler daha kullanıcı dostu ve güvenilir bir deneyim oluşturmazlarsa, rekabet eden bazı kripto paraların harcanabilir bir varlık olarak kullanımı biraz zaman alabilir. Bunun gerçekleşmesi durumunda, Bitcoin’e zarar verip vermediğini görmek ya da şu an addedildiği gibi değer deposu unvanını devredip devretmeyeceğini görmek ilginç olacak.

beincrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin