Lightning Network, Bitcoin’den önce zirveye ulaştı
Lightning Network, Bitcoin’den önce zirveye ulaştı

Lightning Network, Bitcoin’den önce zirveye ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

LN’nin Bitcoin ve kripto paralar üzerindeki etkinliği hakkındaki tartışmalar büyümeye devam ettikçe, ağ kapasitesi de artmaktadır.

Bitcoin yardımcısı Nisan ayında zirveye ulaştı

Bitcoin’i ölçeklemek amacıyla bir çözüm sunan ikinci seviye bir protokol olan Lightning Network (LN), bu yılın nisan ayında maksimum kapasitesine ulaştı. Bitcoinvisuals.com’a göre, 21 Nisan’da, Bitcoin-Lightning ağı 5.63 milyon dolarlık hacme destek verdi.

Lightning Network etkisi

Bu ayın LN için tarihi olduğu ortaya çıktı, çünkü 2 Nisan’da ilk kez 5 milyon doları geçti. Bunu, aynı gün gerçekleşen Bitcoin fiyatlarındaki hızlı yükselişin takip etmesi dikkat çekicidir. 10 Nisan’da ağ 5.68 milyon dolara ulaştı. 1ml.com tarafından sağlanan verilere göre, bu yazının yazıldığı sırada aktif kanal sayısı 38.246 idi.

Yukarıda bahsedilen ilerleme, LN’nin kullanılabilirliğini geliştirmek için tasarlanan Lightning Loop adlı yeni bir protokolün yayınlanmasıyla ayrılmaz bir şekilde bağlantılıdır.

Meşaleyi (Torch) yak!

Ayrıca, LN kapasitesinde böylesine büyük bir artışın Bitcoin’lerin ölçeklendirilmesi için çözüm bilincini arttırması beklenen Lightning Torch ile yapılan denemeden sonra gerçekleştiğini belirtmekte fayda var. Meşhur Torch’un sahipleri arasında, büyük bir Bitcoin destekçisi olarak bilinen Twitter CEO’su Jack Dorsey de bulunuyor.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin