70 milyon dolarlık Tether transferi! Bitcoin için yükseliş sinyali mi?
70 milyon dolarlık Tether transferi! Bitcoin için yükseliş sinyali mi?

Lider stablecoin Tether’dan yeni kripto para

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’de bir OTC trader’ı olan Zhao Dong’a göre, Tether Çin Yuan’ına sabitlenecek bir stabilcoin üzerinde çalışıyor. CoinDesk tarafından bildirildiği gibi, Dong bu bilgiyi Çarşamba günü WeChat’te paylaştı. Çin renminbisi tarafından desteklenen yeni dijital para biriminin CNHT olarak adlandırılması bekleniyor.

Tether yeni stablecoin üzerinde çalışıyor olabilir

Tether, USD tarafından desteklenen USDT stablecoin’in kurucusu olarak bilinir. Son birkaç yıl içinde birçok tartışmalı sorun yaşamasına rağmen, pazardaki en büyük ve en likid stablecoin olmaya devam ediyor.  Zhao Dong’a göre, RenrenBit, CNHT’nin piyasaya sunulmasından hemen sonra alım satım ve mevduatı destekleyecek. Çin Yuan’ının stablecoin’in uluslararasılaşmasına yardım edeceğine inanılıyor.

Çin yuanı, geçtiğimiz haftalarda gördüğümüz gibi dünya ekonomisinde önemli bir rol oynamasına rağmen, uluslararası ticaret ve yerleşimler açısından hâkim bir para birimi olmaktan uzak duruyor. CNHT ile ilgili yeni planlar, şu anda New York Başsavcısı (NYAG) tarafından soruşturulan Bitfinex ve Tether için zor zamanların olduğu bir dönemde geldi.

Piyasada gün geçtikçe stablecoin’ler artıyor

Piyasada farklı kripto para birimleri var ve stablecoin’ler de artıyor. Stablecoin’ler, yatırımcılar tarafından piyasadaki oynaklığa karşı korunma amacıyla kullanılıyor. Bu istikrarlı paralar, yatırımcıların fiat işlem çiftleri sunmayan platformlarda diğer dijital varlıklar için fonlarını değiştirmelerine yardımcı olmak için de kullanılabilir. Dahası stablecoin’ler, kripto pazarındaki dalgalanmalar konusunda endişelenmenize gerek kalmadan hızlı bir şekilde fon göndermek ve almak için diğer şirketler ve firmalar tarafından da kullanılır.

Kripto endüstrisinde faaliyet gösteren birkaç stablecoin olmasına rağmen, bu yeni öneri Çin para birimi tarafından desteklenen ilk teklif gibi görünüyor. Piyasadaki en popüler stablecoin’lerden bazıları Tether, USD Coin (USDC), TrueUSD (TUSD), Paxos Standard (PAX), Gemini USD (GUSD), BitUSD ve diğerleridir.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin