Binance Çinli ödeme devleri ile ortaklık yapıyor
Binance Çinli ödeme devleri ile ortaklık yapıyor

Lider Bitcoin borsası Binance’deki AWS hatası, para çekme sorunlarına yol açtı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Önde gelen Bitcoin ve kripto para borsası Binance’de, Amazon Web Services (AWS) kaynaklı bir hata yaşıyor. Kripto para birimi borsası Binance, bildirilen teknik bir sorunun para çekilmesini etkilemeye başlamasından sonra kullanıcı fonlarının risk altında olmadığını onayladı.

Binance’de AWS hatası nedeniyle bazı kullanıcılar para çekme sorunları yaşıyor

CZ olarak da bilinen kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao’ya göre, sorun 23 Ağustos’ta yaşandı ama fon güvenliği tehlikeye atılmadı. Changpeng Zhao Twitter’da  kripto para birimi varlıklarının tehlikede olmadığını doğrulayan bir ifade ile “Fonlar SAFU!” diye yazdı.

https://twitter.com/cz_binance/status/1164772701589737472?s=20

Sorunun Amazon İnternet Servisleri (AWS) üzerinde yoğunlaştığını belirtti. Önbelleğe alma ile ilgili sorunlar, Binance yatırımcılarının bir kısmı için hata mesajları üretiyordu ve para çekme işlemleri de etkilendi.  Amazon Web Services kaynaklı sorundan  küresel ölçekte bazı kullanıcılar etkilendi:

AWS, çoğu kullanıcıyı küresel olarak etkileyen önbellekleme hizmetlerinde bir sorun yaşıyor. Onlarla çalışıyoruz ve durumu yakından takip ediyoruz. API’lerde 500 hata mesajına neden oluyor ve bazı para çekme işlemlerini etkiliyor.

Binance hacker’lardan kurtuldu

Binance’deki sorunu Kucoin Borsası da yaşıyor. Borsa, AWS Tokyo’da yaşanan sorunlar nedeniyle geçici bir süreyle bazı hizmetleri sunamayacağını açıkladı. Binance, kullanıcıların KYC verilerine erişebildiği iddiasıyla bir hacker tarafından sürekli tehdit altındaydı.  Ancak borsa sorunu çözdüğünü açıkladı.

Daha önce, hacker’ların 41 milyon dolar tutarındaki fonu güvenlik sorunları nedeniyle platformdan çaldığına tanık olduk; bu da hizmetlerin haftalık olarak kapanmasına ve etkilenen kullanıcılara ödemelerin yapılmasına neden oldu. Bu hafta Binance, Facebook’un dijital para birimi Libra’ya cevaben yeni bir kripto para birimi projesi olan Venus üzerinde çalıştığını duyurdu.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin