Lider Bitcoin borsası Binance kullanıcıların 14 günlük süre verdi – neler oluyor?
Lider Bitcoin borsası Binance kullanıcıların 14 günlük süre verdi – neler oluyor?

Lider Bitcoin borsası Binance kullanıcılarına 14 günlük süre verdi – neler oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Binance, ABD merkezli müşterileri yine kısıtlıyor. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ABD’deki kullanıcılara e-posta bildirimleri göndermeye başladığı ve hesaplarını kapatmaları için 14 gün süre verdiği belirtiliyor.

E-postada neler denildi?

Elde edilen bir e-postada şu ifadelere yer veriliyor:

“Sevgili kullanıcı, mevcut kontrollerimizi sürekli olarak düzenli aralıklarla taradığımız için, Binance’e kendinizi ABD’li bir kişi olarak tanımlayarak erişmeye çalıştığınızı tespit ettik. Lütfen kullanım şartlarımıza göre ABD vatandaşlarına hizmet veremediğimizi unutmayın. Hesabınızdaki tüm aktif pozisyonları kapatmak ve tüm paranızı çekmek için 14 günlük süreniz bulunuyor. Aksi takdirde hesabınız kilitlenecektir.”

Binance, ABD’li müşterilerinden ayrılmalarını ilk defa istemiyor. Ancak borsanın bu konudaki yasal düzenlemelere tabi olduğunu vurgulayarak en sert önlemini alıyor.

Binance.US, daha az token kuru sunuyor. Ayrıca  ABD’nin tüm eyaletlerinde de mevcut değil. Ancak yasal olduğu için teorik olarak hesap bakiyelerini transfer etmek isteyenler için yumuşak bir geçiş sağlıyor.

Uyarılar önemseniyor mu?

ABD merkezli Binance kullanıcıları, uyarıları çoğunlukla görmezden gelebiliyor. Bir kere Binance kısmen kullanıcı tarafından sağlanan bilgileri baz alıyor. Müşteriler, bir hesap oluştururken Amerikalı olmadıklarını iddia edebilirler.

Binance, en azından geçmişte, kullanıcıların ABD merkezli bir borsada bulabilecekleri Müşterinizi Tanıyın (KYC) doğrulama türünden geçmeden spot ticaret yoluyla sınırlı miktarlarda Bitcoin alıp satmalarına / çekmelerine olanak tanıyan kademeli bir doğrulama sistemi kullanıyordu.  Yani Amerikalılar tamamen dürüst olmasalar da aslında borsayı kullanabiliyordu.

Bu ayın başlarında Binance’in ABD ile ilişkili IP adreslerine sahip kullanıcılara e-posta göndermeye başladığı zaten gündemde idi. ABD’den oturum açtığı tespit edilen herkes, platformları değiştirmeleri için 90 günlük bir sürelerinin olduğunu belirten bir e-posta alıyordu. Bununla birlikte, sanal bir özel ağ ile kullanıcılar yine de bu kısıtlamaları aşabiliyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin