Letonya kripto para birimi sahtekarlığı konusunda halkı uyardı
Letonya kripto para birimi sahtekarlığı konusunda halkı uyardı

Letonya kripto para birimi sahtekarlığı konusunda halkı uyardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Letonya’nın Finans ve Sermaye Piyasası Komisyonu (FCMC), kripto para biriminin yeterince düzenlenmemiş durumda olduğunu, bu nedenle Letonyalı yatırımcıların ekstra tedbirli olmaları gerektiğini söylüyor.

Letonya’nın Finans ve Sermaye Piyasası Komisyonu, şüpheli işlemleri tespit etti ve kripto para birimi alanında dolandırıcılık uyarısında bulundu.

Resmi uyarı

19 Ekim’de yayınlanan resmi bir uyarıda FCMC, yatırımcıları “kripto para birimleri şu anda finans ve sermaye piyasalarında olduğundan daha düşük düzenleme ile karakterize edilen bir altyapıda çalıştığı için özellikle dikkatli olmaya” çağırdı.

Letonya içinde, kripto para birimlerinin ihracı ve dolaşımı, FCMC’den lisans gerektiren kripto içeren belirli türdeki yatırım hizmetleri ve sözleşmeler için istisnalar dışında, çoğunlukla düzenlenmemiş durumda.

Düzenleyici, yerel kripto para piyasasında tespit ettiği “dolandırıcılık belirtileri” hakkında birkaç ayrıntı paylaştı. FCMC, dolandırıcılar tarafından dağıtılan çevrimiçi kripto reklamlarında “tanınmış kişilerin veya lisanslı şirketlerin adlarını ve resimlerini” kullanılabildiğine vurgu yaptı.

Telefon görüşmelerine vurgu

Bu reklamlar genellikle yatırımcıları telefon numaralarını vermeleri istenen web sitelerine yönlendiriyor. Düzenleyici kurum, yatırımcıları dolandırıcılık planlarına “yatırım yapmaya” ikna etme girişimlerinin çoğunun bir telefon görüşmesiyle gerçekleştiğini söylüyor.

Dolandırıcılar ayrıca, yatırımcıları yanıltmak için yasal firmaların kayıt numaralarını veya iletişim bilgilerini tahsis ederek lisanslı piyasa katılımcılarını taklit edebilir.

FCMC, “Hayali şirketler size borsalarda işlem görmeyen, değersiz, abartılı ve hatta var olmayan tahvillere, hisse senetlerine, forex ürünlerine ve kripto para birimlerine yatırımlar sunabilir” diyor. Düzenleyici, özellikle, düzenleyici denetimin olmadığı durumlarda, yanlış uygulama durumunda yatırımcıların korunmadığını vurguladı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin