Dogecoin, güncelleme ile birlikte gelen yüzde 11’lik artışı sürdürebilecek mi?
Dogecoin, güncelleme ile birlikte gelen yüzde 11’lik artışı sürdürebilecek mi?

Letonya havayolu ödeme seçeneklerine Dogecoin ekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Letonya havayolu şirketi, airBaltic ile seyahat eden yolcuların artık alternatif kripto para Dogecoin kullanarak biletlerini satın alabileceklerini duyurdu.

Dogecoin’in yükselen popülaritesine katkıda bulunan Amerikalı Tesla’nın kurucusu Elon Musk tarafından sevilen kripto para birimi, aslında bir mizah ürünü olarak yaratılmıştı ve logosu sayesinde bir çok  takipçiyi cezbetmişti  “doge” olarak bilinen bir Shiba Inu köpeğini içeren viral bir 2013 internet gönderisi olan ve çevrimiçi mizah ile olan güçlü bağlılığı sayesinde takipçisi gün geçtikçe artıyor. Dogecoin, Musk her tweet attığında değerinde bir artış kaydediyor.

AirBaltic şu anda Dogecoin’i kabul eden tek havayolu şirketidir. Havayolu şirketi aynı zamanda dünyada 2014 yılında Bitcoin ile ödeme kabul eden ilk şirketti. Bu iki kripto para birimine ek olarak, airBaltic ayrıca Ethereum ve dört ayrı USD paritesindeki coini kabul ediyor bunlar: Gemini dollar, USD Coin, Paxos Standard Token ve BinanceUSD.

Kripto para birimlerini kabul etmek, değerindeki büyük değişimler nedeniyle genellikle havayolları için riskli kabul edilir. Ancak airBaltic, ödemeyi Euro olarak aktaran BitPay aracılığıyla temin ediyorlar.

Havayolunun CEO’su Martin Gauss, 2014’ten beri yaklaşık 1000 müşterinin uçuş satın almak için kripto para birimlerini kullandığını açıkladı.

calvertjournal


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin