Ledger saldırıya uğradı: 1 milyon e-posta çalındı
Ledger saldırıya uğradı: 1 milyon e-posta çalındı

Ledger saldırıya uğradı: 1 milyon e-posta çalındı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ledger haziran ayında bir milyon müşteri e-postası ve e-ticaret belgelerinin veri tabanından çalındığı bir siber saldırıya uğradığını açıkladı. Cüzdanların içindeki fonlar saldırıdan etkilenmedi.

Bitcoin cüzdan üreticisi Ledger, e-ticaret veritabanının haziran ayında saldırıya uğradığını ve bir milyon e-posta ve bazı kişisel belgelerin sızdırıldığını açıkladı. Hiçbir kullanıcı fonunun saldırıdan etkilenmediğini belirtti.

Ledger: “Finansal bilgiler güvende.”

Ledger, saldırının yalnızca pazarlama ve e-ticaret veritabanını hedeflediğini, bilgisayar korsanlarının kullanıcıların kurtarma bilgilerine veya özel anahtarlarına erişemediklerini söyledi. Ödeme bilgileri, şifreler ve fonlar gibi tüm finansal bilgiler de etkilenmedi. Şirket, saldırının Ledger cüzdanlarıyla veya Ledger Live güvenlik ürünüyle ilgisi olmadığını da ekledi.

Sadece iletişim ve sipariş ayrıntıları sızdırıldı. Bu bilgiler müşterilerimizin yaklaşık 1 milyonunun e-posta adresi. Buna ek olarak, ad ve soyadı, posta adresi telefon numarası ve sipariş edilen ürün bilgileri de çalındı.

Ledger’in hata tespiti ödül programına katılan bir araştırmacının bulduğu API açığı 14 Temmuz’da düzeltildi fakat bu açığın haftalar önce habere konu olan saldırı için kullanıldığı tespit edildi.

Şirketin CEO’su özür diledi

Müşterilere not olarak, Ledger CEO’su Pascal Gauthier firmanın olay hakkında “son derece pişman” olduğunu söyledi. Kullanıcıları kimlik avı girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda da uyardı: “Gizliliği çok ciddiye alıyoruz, kendi hata tespiti ödül programımız sayesinde bu güvenlik açığını keşfettik, derhal düzelttik.”

“Ancak bu durumu önlemek ve düzeltmek için yaptığımız her ne olursa olsun, bu konunun neden olabileceği rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.” diye ekledi.

Bu arada Ledger, Fransa’nın Veri Koruma Otoritesi olan CNIL’in 16 Temmuz’daki saldırıdan haberdar edildiğini söyledi.

Etkilenen tüm kullanıcılara saldırı hakkında bilgi verildi ve soruşturma devam ediyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan erotik film izle takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin