ledger
ledger

Ledger, MicroStrategy’nin 400 milyon dolarlık Bitcoin varlığının güvence altına alınmasına yardımcı olmak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ledger, çoğunlukla tüketiciye dönük donanım cüzdanlarıyla tanınıyor. Ancak şirketin üründen sorumlu başkan yardımcısı Jean-Michel Pailhon’a göre, geçen yıldan beri bir dizi işletme de Ledger Vault kullanmaya başladı.

Bu ürün, kurumsal müşterilere saklama çözümleri sağlamaya odaklanıyor. Aslında, Ledger ekibi şu anda ürününün avantajlarını göstermek ve neticede satış yapmak için MicroStrategy’ye yanaşıyor.

Güvenlik nasıl sağlanacak?

MicroStrategy, hazinesinin büyük bir bölümünü Bitcoin’e (BTC) dönüştürerek Ağustos 2020’de gündem haline gelen bir iş zekası şirketi. Daha yakın zamanda, 50 milyon dolar değerinde Bitcoin satın alan Square, varlıklarını güvence altına almak için şirket içi açık kaynaklı bir SubZero çerçevesi geliştirdi.

Pailhon, dijital varlıkların yönetimi için her ikisinin de HSM’leri veya Donanım Güvenlik Modüllerini kullandığını söyledi. HSM’ler, kritik verilerin güvenliğini sağlamak için onlarca yıldır kullanılmaktadır ve genellikle yenilmez olarak kabul edilir. SubZero harika bir çerçeve olsa da Pailhon, HSM’lerin nasıl konuşlandırılacağını ve yönetileceğini bilen Square gibi teknoloji şirketleri için kullanımının uygun olduğunu belirtti. Ledger’ın bunları müşterileri için ayarlayacağını ve “nasıl çalıştığını bilmelerine gerek olmadığını, sadece çözümü kullanmaları gerektiğini” söyledi.

Paihon’dan MicroStrategy gibi bir şirkete katılım konusunda bize rehberlik etmesini istedik. İlk adımlardan birinin, işlemlerin yetkilendirilmesine kaç kişinin dahil olacağına karar vermek olacağını, tipik bir kurulumun imzalar gerektireceğini söyledi. Belki de CEO, finans müdürü ve baş hukuk müşaviri her birinin bir imzası vardır. Tüm özel anahtarlar bir HSM’de saklanacaktır. Aynı zamanda, özel anahtarların bazı kısımları birkaç fiziksel kasada saklanabilir.

İşlem nasıl yapılacak?

Bir şirket görevlisi bir işlem başlatmak istediğinde, Ledger Vault’ta oturum açar ve istenen işlemi girer. Ardından, üç imza sahibine de bir bildirim gönderilecek. Onaylamak için, oturum açmaları ve Ledger Blue cüzdanlarını bilgisayarlarına bağlamaları gerekecek. Son olarak, işlemi imzalamak için benzersiz Ledger Blue pinlerini girecekler. Ayrıca, minimum imza sayısının henüz yetkilendirilmemiş olması koşuluyla, imzacılardan birinin işlemi tamamen iptal etmeyi seçmesini içeren ek bir koruma katmanı da vardır.

Pailhon, Ledger arka ucu sağlasa ve HSM altyapısıyla ilgilense de, müşterinin kendi sorumlusu olarak hareket ettiğini açıkladı. Bu yaklaşım bir sorun teşkil edebilir, çünkü bazı şirketlerin kanunen düzenlenmiş bir koruyucu kullanması gerekebilir. Bunun gerçek bir zorluk teşkil etmediğini açıkladı:

“Denetime tabi bir emanetçiye ihtiyacınız varsa, yasal bir kuruluştan işlem sürecinde imzalayıcılardan biri olmasını isteyebilirsiniz.”

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin