Ledger bu nedenden dolayı toplu bir dava ile karşı karşıya

Ledger bu nedenden dolayı toplu bir dava ile karşı karşıya

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para haber – Ledger ve Shopify, Shopify çalışanları tarafından çalınan 270.000 Ledger müşterisiyle ilgili hassas bilgiler nedeniyle toplu bir dava ile karşı karşıya.

Büyük veri ihlali

Ledger ve Shopify, Nisan ve Haziran 2020 arasında 270.000 sabit cüzdan müşterisinin kişisel verilerinin çalındığını gören büyük bir veri ihlali nedeniyle toplu dava açtı.

Kimlik avı dolandırıcılığı kurbanları John Chu ve Edward Baton, Kaliforniya’da kripto cüzdanı sağlayıcısı ve e-ticaret ortağı Shopify’a karşı 6 Nisan’da dava açtı.

Davacılar, firmaların veri ihlaline “ihmal ederek izin verdiğini, pervasızca görmezden geldiklerini ve daha sonra kasıtlı olarak örtbas etmeye çalıştıklarını” iddia ettiler. Shopify’ın haydut çalışanları, hackerlar ile daha sonra verileri dark web’de sattılar.

Davayı açanlar “Ledger bu dönemde sorumlu davranmış olsaydı, bu kaybın çoğu önlenebilirdi” diyorlar.

İkili, ihlalin neden olduğu zararlar için tazminat arayışında ve “ihtiyati tedbir de dahil olmak üzere yasaların izin verdiği her türlü çareyi” talep ediyorlar. Chu, 267.000 $ değerinde BTC ve ETH kaybetti ve Baton, firmalardan gelen yazışmaları taklit eden kimlik avı dolandırıcılıklarında 75.000 $ değerinde XLM kaybetti.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin