Latin Amerika'daki insanların yüzde 31'inden fazlası Bitcoin’e yatırım yapmak istiyor
Latin Amerika'daki insanların yüzde 31'inden fazlası Bitcoin’e yatırım yapmak istiyor

Latin Amerika’daki insanların yüzde 31’inden fazlası Bitcoin’e yatırım yapmak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Latin Amerika’da neredeyse her 3 kişiden 1’i kripto para birimlerine büyük ilgi gösteriyor. Ancak çoğu kimse, onları gerçekten anlayana kadar yatırım yapmayacak

Az gelişmiş bir bölge olmasına rağmen, Latin Amerika kripto para birimlerinin benimsenmesi, ticareti ve ilgisi açısından tüm dünya için bir örnek teşkil ediyor.

Kripto para yatırımı

Yakın zamanda yapılan bir anket, Latinlerin %30’undan fazlasının servetlerini artırmak veya en azından ekonomik istikrarsızlık zamanlarında değerini korumak için kripto para yatırımı yapmakla ilgilendiğini ortaya koydu.

Sherlock Communications tarafından yaptırılan çalışma, kripto para birimleri ve diğer dijital varlıklara yönelik tutumlarını anlamak için Arjantin, Brezilya, Kolombiya ve Meksika’da 2.200’den fazla kişinin katıldığı bir anketi içeriyor.

Latin Amerika kriptoyu seviyor

Paylaşılan sonuçlara göre, dört katılımcı ülkedeki katılımcıların %31 ila %39’u, COVID-19 salgınının sonuçlarını yaşadıktan sonra Bitcoin’e yatırım yapmaya “çok daha fazla ilgi duyduklarını” söyledi. Buna karşılık, yanıt verenlerin %35 ila %51’i şimdi “biraz daha ilgili” olduklarını söyledi. Ancak çoğu insan, dijital varlıklar hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıkları için Bitcoin veya başka bir kripto para birimine yatırım yapmayacak.

Katılımcılar, kripto para biriminin benimsenmesi ve uygun yasal koşullar açısından bölgede önemli bir boşluk olduğunu düşünüyor. Arjantin, bu karamsar görüşe liderlik ediyor, nüfusun yarısından fazlası ülkenin diğer ülkelere kıyasla geride kaldığını düşünüyor.

Bir başka ilginç gerçek ise, yanıt verenlerin çoğunun (%43 -%51) kripto para birimlerinin nihayetinde uluslararası para değişimini kolaylaştıracağına ve biraz daha küçük bir bölümün (%32 -%46) bu teknolojilerin sonunda fiat para birimlerinin yerini alacağına inanmasıdır.

Öte yandan Bitcoin,%86 ile %92 arasında farkla bölgedeki en iyi bilinen kripto para birimi olarak öne çıktı. Çok geride kalan Ethereum, ülkeye bağlı olarak yalnızca %26 ila %29 tanınırlıkla listedeki en popüler ikinci isimdi.

Bu haber ilk önce cryptopotato’da yayımlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin