featured

Latin Amerika ülkesinde Bitcoin madenciliği için vergisiz öneri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Latin Amerika ülkeleri kripto varlıklara karşı daha ılıman bir görüntü çiziyor. Bölge ülkeleri hem kullanım hem üretim noktasında pozitif yaklaşım sergiliyor. Buna ek olarak Bitcoin ATM’leri yine Latin Amerika ülkelerinde yaygın. Ülkeler, bu teknolojiye öncülük etmek istiyor. Ancak bunu yaparken plan ve program her şeyden önce geliyor. Bir büyük haber ise Brezilya’dan geldi. Bitcoin madenciliği için ülke önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

Brezilya Kongresi’nde en son bir güncelleme yapıldı. Buna göre Senatör Irajá Silvestre Filhothe’nin süreç için sürdürülebilir enerji kullanan kuruluşlar için vergisiz kripto madenciliği önerdi. Senatör ayrıca kripto para birimlerinin statüsünü bir emtia yerine bir para birimine değiştirmenin yanı sıra kripto para madenciliği teçhizatlarının ithalatında vergi muafiyeti olabileceğini bildirdi.

Brezilya tarafından bu şekilde bir haberin gelmesi pozitif olarak karşılandı. Bitcoin madenciliği ve teçhizat için vergi muafiyeti Brezilya’da önümüzdeki dönemlerde görülebilir. Yapılacak iyileştirme ile birlikte Brezilya, madenciliğin merkezi olabilir.

Bitcoin madenciliği için sürdürebilir enerji vurgusu

Kripto dünyasında madencilik faaliyetleri bu sene fazlasıyla konuşuldu. Harcanan enerjiden dolayı hemen hemen her gün gündem oldu. Ancak madenciler, yeni dünya düzenine alışmak için çevreci bir tüketim yoluna gitti. Sadece çevreci değil, yenilenebilir enerji ile de Bitcoin madenciliği öne çıktı. 

Brezilya, kripto alanında hızla genişliyor. Geçen ay, Brezilya Federal Yardımcısı ve kongre üyesi Luizão Goulart, kriptoyu hem kamu hem de özel sektördeki işçiler için yasal bir ödeme şekli olarak önermişti. Brezilya hükümeti kripto endüstrisini ilk kez desteklenmedi. Ekim ayında Brezilya Merkez Bankası , ülke sakinlerinin Ocak 2021’den bu yana 4,2 milyar dolar değerinde kripto satın aldığını bildiren bir rapor yayınlamıştı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin