Kripto piyasasında son durum: Kayıplar yeniden kazanca dönüşüyor mu?

Latin Amerika ülkesi, kripto hizmet sağlayıcılarla ilgili proje sundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto dünyasıyla ilgili düzenleme söylentileri gitgide çoğalıyor. Sadece söylentiyle kalmayıp ülkeler adım atmak için gerekli araştırmalarını yapıyor. Her ne kadar düzenleme konusu sıcak olsa da yanlış adım atmamak adına ülkelerin acele etmediğini görüyoruz.

Bir Latin Amerika ülkesi ise kripto hizmet sağlayıcılarına dair adım atmaya karar verdi. Ülke, kripto hizmet sağlayıcıları için bir proje teklifi sundu.

Kolombiya Mali Müfettişliği, bankalar ve sanal varlık hizmeti sağlayıcıları (VASP’ler) arasındaki bağlantıların gelecekte nasıl ele alınacağına açıklık getirmeyi amaçlıyor. Bu yüzden de bir proje sundu. 

Kolombiya’da düzenlenecek sanal varlık hizmet sağlayıcıları

Düzenleme, kripto para biriminin benimsenmesinin önemli oranlarda arttığı Latam’daki ülkeler için önemli bir hedef haline geliyor. Şimdi, Kolombiya Mali Müfettişliği, kripto para borsalarının ve saklama sağlayıcılarının bankalar tarafından müşteri olarak hizmet alabilmek için karşılaması gereken gereksinimlerle ilgili normlar oluşturmaya çalışan bir belge sundu.

Aynı şekilde, sanal varlık hizmet sağlayıcılarının, Kolombiya’nın mali istihbarat ofisi olan UIAF’a bağlı olması ve potansiyel olarak kendi araçlarını kullanarak yapılabilecek kara para aklama ve terörizmin finansmanı girişimleriyle başa çıkmak için bir eylem planına sahip olması gerektiğini belirledi.

Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından teşvik edilen seyahat kuralına uyum konusunda da dolaylı bir referansta bulunuyor. Bankaların bu VASP’lerin sahip olduğunu doğrulaması gerektiği şu yazı paylaşıldı:

“Sanal varlıklarla yapılan işlemleri izlemenin yanı sıra her işlemin yaratıcısı ve bilgilerini elde etmek, korumak ve iletmek için teknolojik ve operasyonel kapasite.”

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin