featured

Latin Amerika ülkesi, Bitcoin tahvilleri için erteleme kararı aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasanın fazla oynaklığı bazı planların değişmesine neden oldu. Latin Amerika ülkesi daha öncesinde açıkladığı Bitcoin tahvilleri için erteleme yoluna gitti. İlk defa tahvillerde yer alacak olan Bitcoin için ileri bir tarih belirtildi. Hatta yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre bu erteleme Eylül’e kadar sarkabilir.

Geçen hafta El Salvador’un 1 milyar dolarlık Bitcoin yanardağ tahvillerini ihraç etmesi planlanıyordu. Ancak işler zaman çizelgesine göre gerçekleşmedi. Bunun pek çok nedeni olduğu düşünülüyor. Konuyla alakalı Reuters bir haber paylaştı. Habere göre, El Salvador Maliye Bakanı Alejandro Zelaya, bu tahvilleri piyasaya getirmek için uygun piyasa koşullarını bekleyeceklerini belirtti.

Hükümet daha önce Bitcoin tahvilleri için 15-20 Mart tarihlerini işaret etmişti. Ancak bu tarihin üzerinde 3 geçmesiyle sürecin ertelendiği ortaya çıktı. Bununla birlikte, yükselen enflasyon ve jeopolitik belirsizlik, kripto gibi riskli varlıklar üzerinde çok fazla baskı oluşturdu. Bu ertelemenin ana nedeni olarak gösteriliyor.

Bitcoin tahvilleri, 2022 yılının sonuna ertelenebilir

Reuters raporuna göre, Bitcoin tahvilleri lansman için bu yıl Eylül ayına ertelenebilir. Kasım 2021’deki 69.000$’lık en yüksek seviyesinden Bitcoin (BTC) şimdiden %40’ı düzeltti ve şu anda 41.000 doların üzerinde işlem görüyor.

Zelaya, tahvil ihracı için doğru zaman olmadığını söyledi. Maliye bakanı yerel bir televizyona verdiği röportajda, ideal tarihin yılın ilk yarısında pazara gitmek olduğunu söyledi. Maliye Bakanı Alejandro Zelaya,

“Mayıs veya Haziran aylarında pazar değişkenleri biraz farklı. En geç Eylül’de. Eylülden sonra uluslararası piyasaya çıkarsanız (sermaye toplamak) zordur.”

Görünüşe göre yatırımcılar El Salvador tahvillerine olan talep konusunda bölünmüş durumda. El Salvador’daki bazı perakendeciler ilgi gösteriyor. Ancak, çok sayıda kurumsal oyuncu kenarda beklemeyi tercih ediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin