IMF, 'Bitcoin City' duyurusunun ardından El Salvador'u yine uyardı
IMF, 'Bitcoin City' duyurusunun ardından El Salvador'u yine uyardı

Latin Amerika ülkesi, Bitcoin şehri için kolları sıvadı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – El Salvador’dan yeni Bitcoin hamlesi geliyor. Bu sefer alınan karar daha çok ses getirecek. Latin Amerika ülkesi Bitcoin şehri kurmaya karar verdi. 20 Kasım Cumartesi günü El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, katıldığı bir etkinlikte müjdeli haberi tüm herkesle paylaştı. Dünyanın ilk “Bitcoin City” ünvanını kazanacak olan ülke, heyecanlı ilerleyişini sürdürüyor.

El Salvador, Bitcoin alanında oldukça hızlı yol katediyor. Alınan kararlar ve uygulanan resmi işlemlerle birlikte bu alanda büyüyen bir devlet ünvanını sahibi. Gelecek yıllarda Bitcoin dediğimizde ilk olarak aklımıza El Salvador gelecek. İlk kabulünde Latin Amerika ülkesi küçümsenmişti. Ancak attığı adımlar sayesinde bu teknolojiye öncülük etmiş olacak.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin ön görüsüyle ülkeyi bir uçurumdan kurtardı. Şimdi atacağı adımla beraber Bitcoin anlayışını farklı bir mertebeye taşıyacak.

Bitcoin şehri, 2022 yılında fonlanacak

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin şehri için detayları da paylaştı. Başlangıçta şehir tahvillerle finanse edilecek. Ülkenin doğusunda planlanan şehir için enerji kullanımı ise yanardağ tarafından sağlanacak Bu sayede şehirden hiçbir şekilde KDV alınmayacak.

Bitcoin şehir fikri ilk olarak Max Keizer tarafından ortaya atıldı. Haziran 2021 yılında fikir olarak ortaya çıkan düşünce yakın zamanda gerçekleşecek.

Nayib Bukele, “2022 yılı itibarıyla fonlama işlemi başlayacak. Tahviller 2022 senesiyle birlikte satışa sunulacak” açıklamasını yaptı. Tahvilleri ihraç etmek için ise Bitfinex ve Blockstream ile anlaşıldı. Nayib Bukele ile görüşen Blockstream’in baş strateji sorumlusu Samson Mow, bağlamaların Liquid ağı üzerinden %6,5 ödeyeceğini söyledi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin