featured

Kuzey Koreli hackerlar gizlice madencilik yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para madenciliği için alışılagelmişin dışında bir yönteme başvuran Kuzey Koreli hackerlar, Bitcoin ve diğer kripto paraları üretebilmek için başkalarının bilgisayarlarına sızıyorlar..

Bitcoin‘in değerinde hızlı bir yükselişin ardından, Kuzey Koreliler, Kuzey Koreli hackerların sıkı ekonomik yaptırımlar çerçevesinde, para toplama amacıyla kripto para alışverişi ve bilgisayar kaçırma konularını giderek daha fazla hedef alacaklarından korkuyorlar.

Financial Security Institute’teki bir hack analiz ekibi Bloomberg’e, Andariel adlı Kuzey Koreli bir hack grubunun Güney Koreli bir şirketin bir sunucusuna gizlice sızdığını söyledi.

Kuzey Koreli hackerlar gizlice sızdı ve tespit edilemedi

Financial Security Group’a göre Andariel, tespit edilmeden sunucuyu devralabildi.

Andariel, FireEye adlı siber güvenlik kuruluşunun yaptığı açıklamaya göre mayıs ayından bu yana fon çalma amacıyla Güney Kore’den üç kripto para borsasını hedef aldı.

Tüm bu saldırılarda yapılan soygunun büyüklüğü bilinmemekle birlikte, Kuzey Kore’nin nükleer ve füze programlarını finanse etmek için onları yürütmeye devam edeceği düşünülüyor.

FireEye konuya ekleme yaparak şunları söyledi:

“Kuzey Kore’nin askeri ve istihbarat yeteneklerinin sıkı kontrolü sayesinde, bu faaliyetin Pyongyang’ın seçkinlerin devlet ya da kişisel kasalarını finanse etmek için yürütülmesi muhtemel. Çünkü uluslararası yaptırımlar Hermit Kingdom’ı daralttı.”

Bu esnada, Güney Kore’nin göz açtırmayan kripto para yaptırımları ise devam ediyor.

Hükümet, geçtiğimiz günlerde isimsiz kripto para hesaplarını açmayı yasaklayacağını duyurdu. Ayrıca gerekirse düzenleyicilere sanal para borsalarını kapatma yetkisini veren yasayı çıkardığını duyurdu.

Diğer hack grupları ayrıca kripto para etrafındaki ilginin artmasından faydalanmaya çalışıyorlar. Makinaları önemli derecede yavaşlatan kriptojack yazılımıyla masum kurbanların bilgisayarlarına bulaşmaya başlamış durumdalar.

Independent

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin