Kuzey Amerika’nın finansal devi TD Bank Blockchain’i kullanıyor
Kuzey Amerika’nın finansal devi TD Bank Blockchain’i kullanıyor

Kuzey Amerika’nın finansal devi TD Bank Blockchain’i kullanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kuzey Amerika’nın finansal devi TD Bank Blockchain’i kullanıyor. Kuzey Amerika’daki finansal devi TD Bank, halka açık defterdeki varlıkları dijital olarak izlemek için potansiyel olarak Bitcoin’in temel teknolojisi  Blockchain’i kullanmayı planlıyor.

Kuzey Amerika’nın finansal devi TD Bank Blockchain ile işlemleri izleyecek

Kuzey Amerika’nın finansal devi TD Bank Blockchain ile işlemleri izleyecek. Amerika Birleşik Devletleri’nin 29 Mart’ta halka açılan patent başvurusuna göre, Kuzey Amerikalı bankacılık devi The Toronto Dominion Bank, satış noktasındaki bilgisayarları aracılığıyla işlemlerin izlenmesine yardımcı olmak için halka açık dağıtılmış defteri kullanmayı düşünüyor.

Blockchain, işlemlerin kendileri hakkında bilgi depolayan veri blokları oluşturmasına olanak tanır

TD Bank’ın patent başvurusu, dijital varlıkları takip sistemi aparatı depolama aygıtı, bir depolama cihazını ve depolama cihazına bağlı bir işlemci içeriyor. Uygulamanın özetinde şu ifadeler yer alıyor:

Depolama aygıtı işlemci tarafından yürütüldüğü zaman işlemcinin, bir birinci müşteriyle bağlantılı bir birinci dijital konteynerden, bir ikinci müşteriyle ilişkili bir ikinci dijital konteynerden, bir birinci aktarımı içeren talebi temsil edecek sinyali alacak şekilde, yapılandırmasını sağlayan işlemcinin kontrol edilmesi için yazılım talimatlarını depolar. İlk aktarımın değeri ilk müşteriyle bağlantılı bir veya daha fazla hesaptaki toplam değerlerle karşılaştırılır. İlk taslak ilk hesaptan ikinci müşteriyle bağlantılı bir hesaba dönüştürülür. İlk taslak ilk aktarıma eşdeğer bir ikinci para birim bir değer içerir.

Teknik gerekçelerle teknoloji, bilgisayarların, işlem gören varlıklar, fiat para birimindeki değeri ve işlemlerin kendileri hakkında bilgi depolayan veri blokları oluşturmasına olanak tanır.

Blockchain’e finans kuruluşları ve büyük şirketlerin ilgisini artıyor

Genelde olduğu gibi, patent başvurusu başlangıçta Eylül 2016’da yapıldı. TD Bank plana sadık  kalacak. Son zamanlarda Kuzey Amerika bankacılık devinden gelen bu son rapor, Bitcoin’in altında yatan bu teknolojiye finans kuruluşları ve büyük şirketlerin ilgisini arttırıyor.

Blockchain teknolojisinin bir avantajı da halka açık yapısıdır

TD Bank’ın patent başvurusu, diğer şeylerin yanı sıra, Blockchain teknolojisini övüyor. TD Bank’ın patent uygulamasında Blockchain teknolojisi ile ilgili şu ifadeler yer alıyor:

Blockchain temelli defterlerin bir avantajı da Blockchain mimarisinin halktan herkese defterin içeriğini ve onaylanmış sahipliğini görme hakkı veren halka açık yapısıdır.

Çin, Blockchain’e ilişkin patent uygulamalarında dünyada birinci sırada

Yakın zamanda yayınlanan diğer önemli patentler arasında; Cisco’nun Bitcoin’in temel teknolojisini kullanan bir gizli grup iletişim yöntemi geliştirmeye yönelik başvurusu ve Amerikan Posta Şirketi‘nin merkeze bağlı olmayan kilit sistemi geliştirerek ödeme olarak Bitcoin’i kabul etmesi projeleri yer alıyor.

Çin, Blockchain’e ilişkin patent uygulamalarında 2017 yılındaki rakamlara bakılarak 200′den fazlasına sahip olmasıyla dünya birincisi konumunda. Amerika Birleşik Devletleri ise aynı zaman aralığında 91 patent uygulamasıyla ikinci sırada yer alıyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin