Kurumsal yatırımcıların Bitcoin ilgisi zirve yaptı! Yükseliş sinyali mi?
Kurumsal yatırımcıların Bitcoin ilgisi zirve yaptı! Yükseliş sinyali mi?

Kurumsal yatırımcılar ve büyük şirketlerin kripto para ilgisi artıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

31 Mart’ta yayımlanan bir araştırmaya göre üst düzey ticaret yöneticileri ve büyük şirketler, kripto para birimlerinin hareketli doğasından yararlanmak istiyor. 

Yönetim istihbarat platformu Acuiti tarafından yayımlanan Dijital Varlık Ticaretinin Kabulü raporuna göre, son zamanlarda kurumsal müşteriler için kripto para ticareti yapabilen yaklaşık 100 yeni platform açıldı.

Kripto para türevlerine ilgi artıyor

Anket, dijital varlıkların satış tarafı hizmet sağlayıcılarının (%26) geleneksel ticaret şirketlerine (%17) göre daha fazla benimsendiğini gösteriyor. Ancak benimsenme oranlarının CME veya Bakkt ile sınırlı olduğu biliniyor.

Raporda incelenen tüm kripto ticaret firmaları, Bitcoin türevlerine artan bir ilgi olduğunu fark etti. Geleneksel ticaret firmalarının yaklaşık %57’si Bitcoin, %29’u Ethereum türevleri ticareti yapıyor.

Kurumsal firmalar XRP’ye yüksek ilgi gösteriyor

Anketin başka bir bulgusu ise, XRP sekizinci en popüler dijital varlık olarak sıralansa da, XRP/USD’nin kurumsal firmalar arasında tercih edilen kripto para birimi çiftinin sıralamasında 5. sırada yer alması. Bunun altına yatan üç düşünce olarak likidite, oynaklık ve arbitraj fırsatları sıralandı.

Kripto para birimleri gibi dijital varlıkların ticareti için hâlâ bekleyenler de dahil olmak üzere, incelenen tüm ticaret kurumları arasında en büyük endişelerden biri, takas ve hack korkusu gibi güvenlik açıkları.

Raporda detaylandırılan bir diğer endişe, itibar zararı korkusu. Bu korku sebebiyle birçok ticaret kurumu portföyleri arasında dijital varlıklar sunmak istemiyor.

Anket benimsenme oranlarının halen düşük olduğunu ortaya koymasına rağmen, gelecek yıllar benimsenme açısından parlak görünüyor. Geleneksel ticaret firmalarının %97’si önümüzdeki iki yıl içinde dijital varlık ticareti yapmayı düşünüyor.

cointelegraph

Korku ve Açgözlülük Endeksi’nden son 12 ayın “korku” rekoru! Alım fırsatı mı?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin