Kurumsal yatırımcılar son kripto piyasası düşüşünde nasıl bir yol izliyor?
Kurumsal yatırımcılar son kripto piyasası düşüşünde nasıl bir yol izliyor?

Kurumsal yatırımcılar son kripto piyasası düşüşünde nasıl bir yol izliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasalarındaki son satış dalgasına piyasadaki yöneticilerin kurumsal satışlarında eşlik ettiğine dair veriler söz konusu.

Bitcoin fiyatı, Cuma günkü seansta 57.000$’a yakın yüksek seviyelerden düşerek Cumartesi gecesinde 43.000 doların altını gördü. Bitcoin fiyatı o zamandan beri bu kayıpların bir kısmını azaltmış olsa da – yazı yazarken 49.000 doların üzerinde işlem görüyordu – ticaret yöneticileri The Block’a büyük kurumsal satışın daha geniş bir pazar değişimini tetiklediğini söylüyor.

Spesifik olarak, bir ticaret yöneticisi Cuma sabahı 500 milyon dolardan fazla bitcoin satan bir kurumun göründüğünü söyledi.

Kişi, bu satışın kripto türevleri piyasasında “agresif tasfiyeleri” tetiklediğini de sözlerine ekledi. The Block’tan Larry Cermak’ın belirttiği gibi, piyasa 51.000 $’dan 42.000 $’a hareketle tasfiye edilen 1,3 milyar $’dan fazla uzun pozisyon gördü. Türev ürünler piyasasındaki toplam açık pozisyon da bir saatten kısa bir sürede 21,6 milyar dolardan 16,7 milyar dolara düştü.

Bu tür tasfiyeler kripto piyasasında alışılmışın dışında değil. Geçen yıl boyunca, aşırı kaldıraç kullanan tüccarlar tarafından tasfiye edilen offshore ortamlarında belirli piyasa düşüşleri daha da kötüleşti.

Kurumsal yatırımcılar makro ekonomik endişelerle riskli piyasalardan kaçma eğiliminde

Kripto şirketi FalconX’in yöneticisi Aya Kantorovich, “Herkes iyi bir yıl geçirdi ve geleneksel finanstan gelen bu oyuncuyla, şu anda endişeli görünen bir makro ortam var” dedi.

Son birkaç hafta içinde, kripto ve hisse senedi yatırımcıları, COVID-19’un omicron olarak bilinen yeni ortaya çıkan varyantı ve ABD Federal Rezervi’nden daha hızlı daralmanın ufukta olabileceğine dair göstergeler ile ilgili manşetleri sindirmek zorunda kaldılar.

Yine de Kantorovich, The Block’a hala oyunda alıcılar olduğunu söyledi:

“Masamızın karşısında, öncelikle alıcıların uzun pozisyon almak için geldiği çok sayıda OTC görüyoruz.” 

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin