Kurumsal yatırımcılar 2021 yılında en çok neye yatırım yaptı? İşte cevabı

Kurumsal yatırımcılar 2021 yılında en çok neye yatırım yaptı? İşte cevabı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 yılı ekonomik açıdan fazlasıyla dolu dolu geçti. Hem ülkemizde hem dünya genelinde yenliklere ve ilklere şahit olduk. Uzun aradan sonra enflasyonlar tarihi zirvelerini yaşadı. Faiz kararları ülkeden ülkeye değişti. Yine en çok kazandıran ise altın, hisse senetleri ve kripto varlıklar oldu. Kurumsal yatırımcılar ise birden fazla enstrümanı seçti.

2021 yılında kurumsal yatırımcılar en fazla kripto varlıklara yatırım yaptı. Yeni yılda da yatırımların devam etmesi beklenirken geçtiğimiz sene önemli bir noktada tamamlanmış oldu. Bireysel yatırımcılar kadar kurumsal şirketlerinde girişi gözle görülür derecede değişti.

Kripto para piyasası, 2021’in son yılında bir mega boğa koşusuna tanık oldu. 2021 yılının Kasım ayında BTC 69.000 doları görerek yeni bir zirve yapmış oldu. 4 Ocak Salı günü, kurumsal kripto yatırım platformu CoinShares ise, geçen yıl kripto alanındaki kurumsal girişlerle ilgili yıllık istatistikleri paylaştı. Rapor 2020 yılına göre artışa dikkat çekti. 

Kurumsal yatırımcılar kripto endüstrisine adapte oldu

2020 yılından bu yana kurumsal şirketlerin kripto endüstrisine olan ilgisi dikkat çekiyor. Başta Amerikalı şirketler olmak üzere Asya bölgesinden de ciddi yatırımların olduğunu görebiliyoruz. Bu yatırımlar kripto sektörünü daha güvenli liman haline getiriyor. Konuyla alakalı CoinShares raporu bunu kanıtlar nitelikte. 

Rapora göre, kriptodaki kurumsal yıllık girişler, 2020’de 6,8 milyar dolara kıyasla yaklaşık %36’lık bir artışla 9,3 milyar dolar gibi şaşırtıcı bir seviyede gerçekleşti. Ayrıca, toplam kripto varlık ve yatırım ürünleri sayısı da 2021’de 9’dan 15’e çıktı.

Bitcoin en çok yatırım alan varlık oldu

Bitcoin, diğer altcoinlere karşı pazardaki net girişleri domine etmeye devam ediyor. CoinShares raporuna göre, Bitcoin 2021’de bir önceki yıla göre %16 artışla 6,3 milyar dolarlık net giriş kaydetti. Öte yandan, Ethereum, 2021’de 1,3 milyar dolarlık net girişe sahne oldu.Kurumsal yatırımcılar diğer çok varlıklı fonlar için ise, 775 milyon dolarlık net bir harcama yaptı.

2020’de 24 ürüne karşı geçen yıl 37 yeni yatırım ürünü piyasaya sürüldü. Şirketlerin oluşan taleple birlikte 132 kurumsal kripto ürünü var. Son olarak CoinShares raporunda şunlardan bahsetti:

“2019’dan 2020’ye artış %806 ile önemli ölçüde daha yüksek gerçekleşti. Ancak bunun yönetim altındaki toplam varlıkların yılı 2021’de 62,5 milyar dolar olarak tamamlandı. 2019’un sonunda sadece 2,8 milyar dolar olan kurumsal yatırım daha fazla olgunlaştı. Kısaca kurumsal yatırımcılar bir endüstriyi temsil eden konuma geldi.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin