Kurumsal çıkışlar kripto para piyasasındaki düşüşü derinleştiriyor
Kurumsal çıkışlar kripto para piyasasındaki düşüşü derinleştiriyor

Kurumsal çıkışlar kripto para piyasasındaki düşüşü derinleştiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dijital varlık yatırım ürünleri geçen hafta 207 milyon dolar değerinde çıkış gördü. Yönetim altındaki küresel kripto varlıklarının toplam değeri 56 milyar doların altına düştü.

Dün, kripto piyasa değeri yaklaşık üç aydır ilk kez 1,9 trilyon doların altına geriledi. Bitcoin ve Ethereum gibi önde gelen kripto varlıkları, piyasadaki düşüş hareketine öncülük etti. BTC 40.000 doların altını görürken ETH 3.000 dolarlık fiyat seviyesini koruyamadı.

Kurumsal yatırımcılar kripto para düşüşünde panikledi mi?

Son kripto para düzeltmesi, kurumsal yatırımcılar arasında paniğe yol açtı. CoinShares tarafından yayınlanan haftalık dijital varlık fonu akışları raporu, kripto para yatırım ürünlerinin geçtiğimiz hafta toplam 207 milyon $’lık çıkışa tanık olduğunu ve bu da rekor seviye olarak kaydedildi.

Bitcoin ile ilgili yatırım ürünleri, 107 milyon dolar değerinde kurumsal çıkışlar gördü. Ethereum, haftalık toplam 39 milyon dolarlık çıkışla ikinci sırada yer aldı. Son 5 haftada ETH, 200 milyon dolar değerinde kurumsal çıkışlara tanık oldu.

“Kripto yatırım ürünleri, haftalık 207 milyon ABD doları rekoru ile çıkışlar gördü. Bu, Aralık ortasında başlayan çıkışları takip ediyor ve 4 haftalık çalışma şu anda toplam 465 milyon ABD Doları, yönetim altındaki toplam varlıkların (AuM) %0,8’ini temsil ediyor ve Ağustos 2021’de başlayan 3,6 milyar ABD doları tutarındaki girişe keskin bir duruş getiriyor. Bitcoin Raporda, ABD Merkez Bankası’nın yükselen enflasyon konusundaki endişelerini ve yatırımcılar arasında faiz artırımı korkusunu ortaya koyan FOMC tutanaklarına doğrudan bir yanıt olduğuna inandığımız, geçen hafta toplam 107 milyon ABD doları tutarında çıkış gördük.” 

Ethereum’daki zayıf seyir devam ediyor

2021’de Ethereum, fiyat açısından Bitcoin’den daha iyi performans gösterdi. Kripto para, piyasa değerinde önemli kazanımlar gördü ve büyük kurumsal yatırımcıları çekti. Ancak, bu yıl ikinci en büyük kripto varlık için olumsuz bir notla başladı. ETH, 2022’nin ilk 10 gününde değerinin yaklaşık %25’ini kaybetti. ETH’nin son zamanlardaki zayıflığının arkasındaki ana neden, ETH yatırım ürünlerinden büyük kurumsal çıkışlar olarak görülüyor.

CoinShares açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Ethereum geçen hafta toplam 39 milyon ABD doları çıkış gördü ve 5 haftalık çıkış akışını 200 milyon ABD dolarına getirdi. Orantılı bir temelde, bu, Bitcoin’in AUM’nin %1.4’ünü temsil eden çıkışlarından çok daha büyük.”

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin