Kurumlar kripto paralara ve Bitcoin'e sanıldığı kadar güvenmiyor olabilir! Doğruysa ne olacak?
Kurumlar kripto paralara ve Bitcoin'e sanıldığı kadar güvenmiyor olabilir! Doğruysa ne olacak?

Kurumlar kripto paralara ve Bitcoin’e sanıldığı kadar güvenmiyor olabilir! Doğruysa ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son birkaç aydır Bitcoin, daha önce görülmemiş tarihi bir boğa koşusunun tadını çıkarıyor. Varlık belirli haftalarda 40.000 dolara ulaşırken bu kadar yükselmesine neden olabilecek şeyleri tartışan birkaç farklı anlatı söz konusu. JPMorgan analistlerine göre kurumlar kripto paralara sanıldığı kadar güvenmiyor olabilir.

Kurumlar kripto paralara gerçekten güveniyor mu?

Duyduğumuz en yaygın argümanlardan biri, kurumların artık Bitcoin’i çok daha olumlu bir şekilde görmeleri. Bitcoin’in, ekonomik durgunluk dönemlerinde kişinin servetini güvende ve sağlam tutma potansiyeline sahip olması açısından altınla karşılaştırılabilecek bir tür hedge aracı olduğuna inanıyorlar. Koronavirüs salgını nedeniyle yükselen enflasyon ve küresel ekonomi acı çekerken, buna inanmak da oldukça mantıklı görünüyor.

Ancak çeşitli kaynaklara göre bu tamamen doğru değil. Hem JPMorgan hem de blok zinciri analiz firması Chainalysis’ten gelen veriler, bazı kurumların gerçekten de Bitcoin ticaret alanında yer almasına rağmen, ticaret varlıklarının oldukça küçük bir bölümünü oluşturduğunu açıklıyor. Hatta temelde spekülatif nedenlerle BTC’ye yatırım yapıyorlar ve bunun bir değer deposu olduğu iddia edildiği için değil.

Güveniyorlarsa ne olur, güvenmiyorlarsa ne olur?

Bu doğruysa, Bitcoin’in ana akımın dikkatini çeken spekülatif çılgınlığın ötesine geçmemiş olması biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Herkes Bitcoin’in yükselen fiyatından memnun olsa da, bir süredir birçok işletme ve bireyin Bitcoin’i daha fazla olarak görmeye başladığı düşünülüyordu. Özellikle artık kişinin servetinin güvenliğini sağlayabilecek bir varlık olarak görmeye başlanmıştı.

Bu yanlışsa, muazzam fiyat artışlarına rağmen, Bitcoin’in bunca zamandır birinci aşamanın ötesine geçmemiş olma olasılığı göz önünde bulundurulmalı.

JPMorgan analistleri konuyla ilgili şöyle konuştu:

Geçen yılki kurumsal Bitcoin akışlarının önemli bir bileşeninin, kurumsal yatırımcıları ön plana çıkarmak isteyen spekülatif yatırımcıları yansıttığına inanıyoruz.

Grayscale Bitcoin Trust ve vadeli işlemler durumu izah ediyor

Analistler, bu noktayı kanıtlamak için iki özel veri biçimine işaret ediyorlar. Birincisi, Grayscale Bitcoin Trust’ta depolanan paranın çoğunun yerleşik şirketlerden ziyade hala yıkıcı teknoloji şirketlerine ait olması. İkinci bilgi ise, şu anda etrafta dolaşan Bitcoin’in çoğunun, varlığın kendisinden ziyade vadeli işlem sözleşmelerine dayandığı.

Analistler sözlerine şöyle devam etti:

Bitcoin vadeli işlemlerindeki yükseliş, bu spekülatif kurumsal akışın bir tezahürü. Nitekim, spekülatif yatırımcıların tercih ettiği araç olan Bitcoin vadeli işlemleri, son haftalarda açık pozisyonlarda keskin bir artış gördü.

Chainalysis yöneticisi Jesse Spiro’ya göre en büyük sorunlardan biri, kurumsal aktörlerin yasal sınırlar konusunda hala çok endişeli olmaları:

Düzenlemeler kurumsal yatırımcıları sınırlamıyor. Düzenlemelerdeki netlik eksikliği sınırlıyor.

livebitcoinnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin