FED faiz kararı

Küresel piyasaların beklediği Fed açıklaması sonunda geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2022 yılının ilk Fed toplantısı gerçekleşti. Piyasaların fazlasıyla merak ettiği toplantı sonunda bitti. Toplantının en merak edilen konusu ise faiz politikası. Amerika Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, şahin bir görünüme geçeceklerini önceki dönemde belirtmişti. Yaşanılan ekonomik sıkıntılar ve enflasyonun artışından sonra Fed’in farklı yol izleyeceği belirtilmişti.

Amerika Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, faiz artırma yoluna gitmeyeceklerini toplantı sonrası açıkladı. Piyasaların beklentisi gerçekleşmiş oldu. Bu sayede faiz bir kez daha sabit tutuldu. Faiz aralığı yine %0-%0,25 bandında kalmış oldu.

Faizin sabit tutulmasıyla beraber piyasalar biraz daha rahatladı. Hem geleneksel hisse senetleri hem de dijital varlıklar Fed açıklamasından dolayı stres içindeydi. Ancak açıklama öncesi kripto varlıklar biraz fiyatlanmıştı. Karar sonrası ise fiyatlanma kaldığı yerden devam etti.

Fed açıklaması ile birlikte faiz sabit tutuldu ancak bir sonraki toplantıda faizin artması bekleniyor. İlk gelen açıklamalarda ise Mart ayında faiz artışı olacağı düşünülüyor. Ayrıca Fed, varlık alımlarını Mart ayı ile birlikte sonlandıracak.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin