Küresel fon yöneticisi anketinde Bitcoin için ilginç sonuçlar çıktı!
Küresel fon yöneticisi anketinde Bitcoin için ilginç sonuçlar çıktı!

Küresel fon yöneticisi anketinde Bitcoin için ilginç sonuçlar çıktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın dört bir yanındaki varlık yöneticileri dolara olan güvenlerini kaybediyor ve müşterilerini enflasyona dayanıklı yatırımlar aramaya teşvik ediyor.

Küresel fon yöneticileriyle yapılan yeni bir anket, Bitcoin’in altın ve tahvil gibi geleneksel yatırımları geride bırakarak “en yoğun ticaret” sıralamasında yükseldiğini ortaya koyuyor.

En yoğun ticaret: Bitcoin

Bitcoin, ankete katılanların %15’i tarafından en yoğun ticaret olarak adlandırılan kategori için genel seçenekler listesinde üçüncü oldu. Yalnızca teknoloji hisse senetleri (%52) ve short odaklı dolar pozisyonları (%18) daha üst sırada yer aldı.

Global Fon Yöneticisi Araştırması, 4 – 10 Aralık tarihleri ​​arasında Bank of America Merrill Lynch tarafından gerçekleştirildi ve toplamda 534 milyar dolarlık varlıklardan sorumlu 217 fon yöneticisine yatırımcı davranışındaki eğilimlerle ilgili bir dizi soru sordu.

Katılımcılara Bitcoin’de long pozisyonlarda olup olmadıklarını soruldu ve katılımcıların  %15’i long pozisyonunda olduklarını açıkladı. Bu rakam geçen ay çıkan %5’lik sonucun 3 katı.

Anket sonuçlarında açıkça vurgulananlar

Para basımı ve teşvikin büyük enflasyon korkularını tetiklediği bir yılda, nakit paradan uzaklaşma ve Bitcoin gibi ilişkisiz varlıklara yönelme, anketin sonuçlarında açıkça vurgulanıyor.

MicroStrategy, Square ve Paul Tudor Jones tarafından yapılan ünlü yatırımlar örneğiyle cesaretlendirilen birçok yatırım yöneticisi ilk kez Bitcoin alımlarını ciddi olarak düşünüyor. Sigorta şirketi MassMutual ve yatırım yöneticisi Ruffer, geçtiğimiz hafta büyük Bitcoin alımlarını açıkladı.

Bank of America araştırması, fon yöneticilerinin son birkaç ayda orantısız miktarda hisse senedi, emtia ve Bitcoin dahil diğer varlıkları satın aldıktan sonra 2013 yılından bu yana ilk kez nakit olarak pozisyonlarını azalttıklarını ortaya çıkardı.

Bu, Bitcoin Bank of America’nın aylık anketinde ilk kez görünmüyor. Aralık 2017’de Bitcoin, anketin en yoğun ticaret listesinin başında yer aldı ve yanıt verenlerin %32’si Bitcoin’i “en yoğun ticaret” olarak adlandırdı.

18 Ağustos 2020’de Bitcoin, ilk kez piyasa değeri büyüklüğünde Bank of America’yı geçti. Bitcoin şu anda bu metrikte Bank of America’yı %45 oranında geçiyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin