Kripto ticari marka başvuruları 2021 yılını geride bıraktı…

Küresel düzenleyiciler iş başında: Kripto kurallarını koordine etmek için ortak kuruluş!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasında yaşanılan 1 haftalık kaos, düzenleyicilerin eline daha büyük bir koz verdi. Yaşanılan kaosu fırsat bilen hükümetler ve düzenleyiciler ortak bir adım atmayı düşünüyor.

Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü’nün (IOSCO) bir üst düzey yöneticisi, küresel piyasa düzenleyicilerinin kripto para düzenlemelerini daha iyi koordine etmek için önümüzdeki yıl içinde ortak bir organ başlatmasının muhtemel olduğunu belirtti.

Kripto kurallarını koordine edecek küresel bir kuruluş

Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü’nün (IOSCO) üst düzey yöneticileri bu hafta kripto para birimi düzenlemesini tartıştı. Küresel organizasyonun üyeleri, 130’dan fazla yargı bölgesinde dünya menkul kıymetler piyasalarının %95’inden fazlasını düzenliyor.

Reuters’in bildirdiğine göre, IOSCO Başkanı Ashley Alder, küresel bir grubun kripto kurallarını uyumlu hale getirme ihtiyacını vurgulayarak, küresel piyasa düzenleyicilerinin önümüzdeki yıl içinde kripto para birimi düzenlemelerini daha iyi koordine etmek için ortak bir organ kuracaklarını söyledi.

G20 ülkeleri tarafından kurulanlar da dahil olmak üzere iklim finansmanı için benzer kurulumların halihazırda mevcut olduğuna dikkat çeken Alder, şunları söyledi:

“Şu anda kripto için böyle bir şey yok… Ama bence artık Covid, iklim ve kripto biri olarak görülüyor, bu yüzden çok ama çok önemli.”

Bitcoin de dahil olmak üzere dijital para birimlerinin patlamasından bahseden IOSCO başkanı, kriptonun “gündeme çıktığını” ve yetkililerin odaklandığı üç kilit alandan biri haline geldiğini söyledi.

Kripto kuralları için önemli düzenleyici ortaklığı

Ele alınması gereken kripto ile ilgili birden fazla risk olduğunu ve düzenleyicilerin siber güvenlik, operasyonel esneklik ve kripto ekosisteminde şeffaflık eksikliği gibi bazı önemli risk alanlarında geride kaldığını belirtti.

IOSC genel sekreteri Martin Moloney, Uluslararası Swaplar ve Türevler Birliği’nin bu haftaki yıllık genel toplantısında şunları söyledi:

“’Kripto 20 yıl sonra hala ortalarda olacak mı’ diyebilmek için bir kristal küreye sahip olmam gerekmiyor mu?’ Önemli değil. Görebildiğiniz gibi, 20 yıl sonra hala olacakmış gibi davranmaya başlamamız için yeterince geliştiğini biliyorum. Bu kadar ciddiye almalıyız.”

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin