Küresel düzenlemeler olmadan, kripto para birimleri nasıl risk oluşturur?
Küresel düzenlemeler olmadan, kripto para birimleri nasıl risk oluşturur?

Küresel düzenlemeler kripto para sektörünü nasıl etkiler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2008 mali çöküş Bitcoin’in doğmasına yol açtı. O zamandan beri kripto para, ana finans ağına yavaş yavaş sızdı. İnsanların bir bankaya ihtiyaç duymadan daha hızlı ve daha ucuz işlem yapabilmelerini sağlayan alternatif bir uluslararası ödeme sistemi geliştirilmesine yardımcı oldu. Şu anda 2.000 civarında kripto para piyasada ve sayı sürekli olarak artmakta. Bu nedenle düzenleyiciler, riskleri nedeniyle sektörü izlemek küresel düzenlemeler uygulamak için uygun mevzuat oluşturmayı düşünüyorlar.

Küresel düzenlemeler olmadan, kripto para birimleri nasıl risk oluşturur?

Kullanıcı ilgisinin zirvesinde olduğu zamanlarda, Bitcoin çeşitli küresel borsalarda 19.000 dolardan 20.000 dolara kadar işlem görüyordu. Bugün, değeri 6.700 dolar seviyelerinde. Kripto fiyatlarındaki bu tür şiddetli iniş çıkışlar yetkililerin dikkatini çekiyor. Güvenlik ihlalleri, sahte ICO (ilk para teklifleri) programları ve kripto faaliyetleri de yatırımcılar için baş ağrısına dönüşmeye başladı ve yetkililer nihayetinde müdahil olmaları gerektiğine ikna oldular.

Şimdiye kadar, bazı ülkelerdeki mali düzenleyiciler kripto para birimlerine ağır bir yaklaşım benimsemişken, Malta, Tayland, Japonya ve Singapur gibi bazı ülkeler de tam tersini yaptı. Kripto madenciliği de dahil olmak üzere, bir zamanlar kripto piyasasına hâkim olan Çin, bu yıl sanayide, madencilerin yanı sıra borsalara da aracılık ediyor. Bu arada, bir Birleşik Krallık meclis komitesi “Wild West”i kripto para birliği olarak adlandırdığı sektöre düzenleme çağrısında bulundu. Benzer şekilde, New York Başsavcısı tarafından hazırlanan bir rapor, çeşitli kripto borsalarında çıkar çatışmalarını, güvenlik ve yatırımcı koruma önlemlerini sorgulamayı öneriyor.

Düzenlemeler kripto dünyasını nasıl değiştirebilir?

Kripto para birimleri, bir kripto paranın değerlemesinin neredeyse tamamen yatırımcı duyarlılığına bağlı olduğu, temel bir analize tabi tutulmayan, düzensiz bir alanda çalışır. Bu şekilde bakarsak, o zaman kripto paranın arkasındaki teknoloji Blockchain, fizibilitesi ve sürdürülebilirliği açısından değerlendirilmeli. Mevzuatın başlangıcında, hem perakende yatırımcılar hem de büyük yatırımcılar, dijital para birimlerine yatırım yapmayı daha kolay bularak, halihazırda endüstrinin içinde bulunduğu dolandırıcılığın olmadığı bir pazar oluşturmaya yardımcı olacaklar.

Yeni ve meşru kripto projelerinin yatırımcı koruması ve daha iyi risk yönetimi ile ilgili ICO’ları ve kuralları başlatması daha kolay olacak. Kripto sektörü sıklıkla dot-com balonu ile karşılaştırılmakta. Eğer işler aynı yönde gitmeye devam ederse, birkaç kripto paranın büst olmasını bekleyebiliriz. Ancak, güçlü temelleri ve sağlam bir Blockchain ile en umut verici projelerin hayatta kalması bekleniyor.

Blokt.com

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin