Müjde: Kritik Blockchain verisine göre Bitcoin için sırada bu var!

Müjde: Kritik Blockchain verisine göre Bitcoin için sırada bu var!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in fiyatı geçen haftaki yaklaşık 51.600 dolarlık en yüksek ile 46.000 dolarlık en düşük seviye arasında işlem görüyor. Zincir içi veriler de 2022’ye girdiğimizden bu yana “genel bir faaliyet eksikliği” gösteriyor. Buna rağmen, Glassnode’un The Week On-Chain (zincir-üstü) raporunun son baskısına göre Bitcoin piyasasının arz dinamiklerinde bazı boğa tonları var.

Bitcoin boğa koşusunun eşiğinde olabilir

Rapor, Bitcoin blok zincirindeki mevcut günlük aktivite trendini diğer yıllarla karşılaştırmaya devam ediyor ve 2022’deki Bitcoin’in 2017 veya 2020-2021 boğa koşusu yerine 2019 ile birçok benzerlik taşıdığı sonucuna varıyor.

Birincisi, aktif zincir-üstü varlıklar günlük 275.000 seviyesinin üzerine çıktığından günlük aktivite artıyor. Verileri, 2017 ve 2020-2021 Bitcoin boğa koşularının zincir-üstü daha fazla aktivite ile işaretlendiğini gösterdi. Bununla birlikte, 2022’de şimdiye kadarki piyasa, her ikisi de derin bir düzeltme ve kapitülasyon olayı izlediğinden, Nisan-Ağustos 2019’da meydana gelen mini fatura piyasası ile daha fazla benzerlik gösteriyor.

Mevcut piyasa ile 2019 arasındaki bir diğer benzerlik de işlem sayısında görülebilir. 2017 ve 2020-21 Bitcoin boğa piyasası, işlemlerdeki artışla damgasını vurmuştu ve günde 300.000’den fazla işlemle zirve yapmıştı. Mevcut 2022 piyasası ise işlem sayısındaki bir patlamanın fiyat artışını desteklediği, ancak hem fiyatlar hem de işlem sayıları düştüğü için “anlamlı bir ivmeyi sürdüremediği”  2019 piyasasına daha çok benziyor.

İki yıl arasındaki bu benzerlikler, analistin, zincir üstü aktivite artan blok alanı talebini gösterinceye kadar Bitcoin fiyatının yatay olarak işlem görmeye devam etmesi beklendiği sonucuna varmasına neden oldu.

BTC blok alanı için talepte daha fazla genişleme olana kadar, fiyat hareketinin bir şekilde olaysız ve makro ölçekte büyük olasılıkla yatay olacağı makul bir şekilde beklenebilir.

Tedarik dinamikleri neden yükselişte?

Piyasa şu anda düşüş eğiliminde görünse de, piyasadaki yükseliş işaretleri, sıfır olmayan bir bakiyeye sahip yeni cüzdan sayısında görülebilir. Bu ölçü artmaya devam ediyor. Geçen yıl boyunca, 1.415 milyon sıfır olmayan Bitcoin cüzdan adresi eklendi ve bu sayı sıfır olmayan adres sayısında %23.2 oranında bir artışa işaret ediyor. Bu artış, BTC kullanıcı tabanının zaman içinde arttığını gösteriyor.

bitcoin On-chain Accumulation Chart

Benzer şekilde, piyasadaki arz dinamikleri, piyasaya kurumsal yatırımcıların ve sabırlı uzun vadeli yatırımcıların hakim olduğu gerçeğine işaret ediyor. Rapor, zincir içi aktivitenin, uzun vadeli sahiplerin (LTH’lerin) BTC piyasasına hakim olduğunu ve bu durumun 2022 Bitcoin fiyatı için etkileyici ve 2021’in fiyat oynaklığıyla endemik olduğundan boğa özellikleri gösterdiğini ortaya koyuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin