Kritik teknik sinyal Bitcoin fiyatı için tersine dönüşe işaret etti – işte izlenecek seviyeler
Kritik teknik sinyal Bitcoin fiyatı için tersine dönüşe işaret etti – işte izlenecek seviyeler

Kritik teknik sinyal Bitcoin fiyatı için tersine dönüşe işaret etti – işte izlenecek seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, son iki hafta içinde aşırı bir yükseliş yaşadı. Bitcoin, 11.200 $’dan 13.000 $’a yükseldi. Cumartesi akşamı yaşanan ralli fiyatı 13.350 $’a yükseltti.

BTC, boğalar için çok önemli bir kazanç olan 13.000 $ seviyesinde haftalık kapanışa doğru ilerlerken, analistler buradan bir düşüş konusunda temkinli davranıyor. Kripto para biriminin, yaklaşık bir hafta içinde 1.500 doların üzerinde artarak, yakın vadede aşırı satın alınabileceğini gösteren bazı işaretler bulunuyor.

Bitcoin’de hangi seviyeler beklenmeli?

Analistler, bazı göstergeler kripto paranın aşırı satın alındığını gösterdiği için Bitcoin’in orta vadeli bir yükselişe yaklaştığını vurguluyor. Bir analist, grafiği 25 Ekim’de paylaştı ve kripto para biriminin şu anda 2019’dan itibaren kayda değer dirence karşı mücadele içerisinde olduğunu belirtti.

Ayrıca, bir trend göstergesi olan Fisher Transform göstergesi şu anda geçtiğimiz yılın Ağustos, Mayıs ve Şubat aylarından bu yana görülmeyen yüksek seviyelerde yer alıyor. Bu dönemlerin her biri, Bitcoin fiyatında kısa vadeli yüksek seviyelere işaret etmişti.

Image

JP Morgan analistleri de Bitcoin için fiyatın geri çekilmesinden korkuyor

Firma kısa süre önce kurumsal müşterilerine Bitcoin’in kısa vadeli ve uzun vadeli görünümü hakkında bir rapor yayınladı. Twitter üzerinden paylaşılan raporun ayrıntılarına göre, JP Morgan analistleri şu anda kripto varlığın vadeli işlem verilerine göre aşırı değerli olduğuna inanıyor.

Firma, CME’deki Bitcoin vadeli işlemler piyasasındaki trendlerden türetilen piyasa konumlandırma göstergesine işaret ediyor.

Analizlerine göre, konumlandırma göstergesi şu anda yeni yılın en yüksek seviyelerine ulaşıyor. Bu durum, Bitcoin’in “oldukça fazla satın alınmış olduğunu ve kâr elde etmeye karşı savunmasız” göründüğünü gösteriyor.

Daha da önemlisi, kripto-yerel türev platformları bu yaklaşıma henüz işaret etmiyor. Önde gelen BTC vadeli işlem piyasalarının fonlama oranları hala nötr durumda ve hatta olumsuz bölgede olduğu için, long pozisyon sahiplerinin pozisyonlarını erken kapaması için herhangi bir teşvik şimdilik söz konusu değil.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin